Ruşeţ: Au fost discuţii tangenţiale pentru un rol în echipa ALDE

Fostul senator Ion Rușeț admite că a purtat discuții cu liderul ALDE de la Gorj, Dian Popescu, legate de posibilitatea aderării la această formațiune politică. Rușeț spune că în circa 10 zile va putea comunica ceva concret, asta după ce va mai purta şi alte discuţii cu liderul ALDE. Cât despre o posibilă candidatură, Ruşeţ a explicat că este prematur să vorbească despre așa ceva.

 Reporter: Care este situaţia dvs. în ceea ce priveşte ALDE? S-a vehiculat faptul că vi s-a propus funcţia de secretar general la organizaţia judeţeană...

Ion Ruşeţ: Am fost contactat de domnul Dian Popescu și am avut o întâlnire cu dânsul la finalul săptămânii trecute. Nu s-a discutat despre o ofertă privind o candidatură la locale sau o ofertă privind o funcţie politică. Am discutat de principiu. Urmează să mai purtăm discuţii în cursul acestei săptămâni şi, dacă lucrurile vor merge pe făgaşul pe care şi eu îmi doresc, probabil voi anunţa decizia finală în jurul datei de 20 februarie.

 Rep.: De ce aţi ales această dată?

I.R.: Mai am şi eu de parcurs nişte etape. Am discutat cu domnul Dian, mai sunt discuţii şi cu alte personalităţi din judeţul Gorj, urmează să ne vedem. Trebuie să vedem dacă putem să ne angrenăm cu toţii la o activitate de organizare şi, ulterior, de confruntare politică cu viitorii adversari. Sunt discuţii pe care nu le port numai cu domnul Dian. Dânsul a purtat discuție cu mai mulţi, cu un grup mai mare de persoane și urmează să ne întâlnim la finalul acestei săptămâni să vedem dacă putem să lucrăm împreună, dacă suntem compatibili şi dacă ne angajăm la o luptă politică.

 Rep.: Vă interesează vreo funcţie, vreo candidatură?

I.R.: Despre candidaturi este prematur să vorbim. Dacă vom stabili că mergem împreună, atunci, probabil, vom discuta şi chestiunile care pe unde mergem.

 Rep.: V-a propus domnul Dian Popescu funcţia de secretar general la ALDE?

I.R.: Au fost discuţii tangenţiale pentru un eventual rol în echipa organizatorică de campanie. La discuţii nu am fost numai eu. Nu am o promisiune pentru o funcţie. Discuţia a fost într-un mediu foarte restrâns.

Vizualizări: 591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: