S-a aruncat în aer în fața ambasadei

O persoană s-a aruncat în aer în faţa ambasadei americane din Podgorica după ce mai întâi a aruncat o grenadă în interiorul complexului miercuri seară, a anunţat guvernul Muntenegrului.

''La miezul nopţii (23:30 GMT), în faţa clădirii Ambasadei Statelor Unite din Muntenegru, o persoană necunoscută s-a sinucis cu un dispozitiv exploziv. Chiar înainte, această persoană aruncase un dispozitiv exploziv (...) în interiorul perimetrului ambasadei'', potrivit guvernului muntenegrean, citat de AFP.

''Dispozitivul a fost probabil o grenadă de mână. Ancheta poliţiei şi identificarea individului sunt în curs de desfăşurare, sub conducerea procurorului şi a poliţiei din Muntenegru", potrivit tweet-ului guvernului muntenegrean.

Nu a fost avansată nicio pistă cu privire la motivele acestei acţiuni, scrie AFP.

"Ambasada de la Podgorica confirmă o mică explozie în apropierea ambasadei, la miezul nopţii, joi 22 februarie", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american pentru AFP.

"Oficialii ambasadei lucrează în prezent în strânsă colaborare cu poliţia pentru a identifica atacatorul sau atacatorii", iar "ambasada desfăşoară în prezent o inspecţie internă pentru a confirma că întreg personalul său este în siguranţă".

Muntenegru s-a alăturat NATO în primăvara anului 2017, ceea ce a atras opoziţia unei mari părţi a populaţiei din această mică ţară predominant slavă, cu 660.000 de locuitori, unde alegeri prezidenţiale sunt prevăzute să aibă loc în luna aprilie. Anunţarea acestei aderări a dus la proteste violente în 2015, aminteşte AFP.

Vizualizări: 435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: