S-a blocat o zi întreagă în sediul ITM Gorj. Motivul!

Ziua de joi se anunţă a fi una extrem de interesantă pentru cine va avea treabă pe la sediul ITM Gorj, pentru că un inspector dat afară din cadrul instituţiei promite că va reveni aici cu un executor judecătoresc pentru a fi reangajat.

Liviu Ungureanu a stat marţi toată ziua într-un birou de relaţii cu publicul, după ce nu a ajuns la o înţelegere cu inspectorul şef George Romanescu în privinţa reangajării sale, aşa cum a decis o instanţă de judecată.

Decizia de desfacere a contractului de muncă pentru Liviu Ungureanu a fost luată în octombrie 2017, când Comisia de Disciplină din cadrul ITM Gorj a propus acest lucru. Inspectorul a fost acuzat că mergea în controale pe la diverse firme fără să îşi anunţe superiorii şi fără un plan în baza căruia să efectueze verificările în teren. Ungureanu a contestat decizia la Tribunalul Gorj şi a obţinut o sentinţă nedefinitivă, dar executorie, conform căreia trebuie repus pe postul din care a fost dat afară.

 Vrea acelaşi post

Marţi dimineaţa, acesta s-a prezentat la ITM Gorj cu sentinţa şi a sperat că îşi va relua locul de muncă. Nu a fost însă aşa pentru că, între timp, postul pe care a activat el până anul trecut a fost desfiinţat, iar ceea ce i-au propus şefii nu a fost deloc pe plac. „Eu am fost inspector pe Securitate şi Sănătate în Muncă, iar acum mi s-a spus că trebuie să trec pe Verificare Contracte Colective de Muncă. Nu sunt jurist de meserie, dar dacă instanţa a spus că trebuie să fiu reangajat pe acelaşi post, nu cred că ceea ce mi s-a propus e acelaşi post cu ce făceam înainte. Mai mult, mi s-a cerut să dau scris că sunt de acord şi atunci am spus că nu pot să fac aşa ceva pentru că poate mai târziu o să vreau să contest. Au zis că dacă până la 10.30 nu accept, atunci din punctul dumnealor de vedere, am refuzat să muncesc. Mi-au şi dat apoi o hârtie să părăsesc Inspectoratul şi am spus că nu plec, pentru că nu am făcut nimic rău. Le-am zis că dacă mă pun să muncesc, voi munci, dar conform deciziei instanţei şi pregătirii mele. Domnul inspector şef nici nu a vrut să mă primească în birou, am discutat prin intermediari, atât de mult l-a interesat despre ce a decis instanţa”, a explicat Ungureanu.

 Tot neangajat

Sfârşitul programului de lucru l-a găsit pe Ungureanu tot prin biroul de relaţii cu publicul al instituţiei, acolo unde a fost „tolerat” pe parcursul zilei. A plecat acasă fără să fie reangajat şi cu planuri „măreţe” pentru ziua de joi. „Au zis că trebuie să ies afară din instituţie, iar dacă nu vreau, mă vor scoate afară cu paza şi cu jandarmii. Aşa mi-a comunicat agentul de pază şi cred că aşa e. I-am spus să aducă jandarmii să vedem ce se întâmplă. Eu oricum nu o să fac scandal, nu să mă urc pe pereţi, pentru că vreau să revin aici şi să lucrez. Pentru joi voi vorbi cu un executor judecătoresc şi sper să îl pot aduce aici pentru a pune în executarea sentinţa conform căreia trebuie să fiu reangajat pe postul de pe care am fost dat afară”, a mai declarat bărbatul.

 Replica ITM

Purtătorul de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei, a menţionat că reangajarea lui Ungureanu în cadrul instituţiei nu a fost posibilă doar pentru că acesta nu şi-a dat acceptul pentru postul care i-a fost oferit. Ca urmare, neînţelegerile vor persista şi în perioada următoare. „Faptul că nu a comunicat în scris acordul pentru postul oferit a fost considerat un refuz de a accepta postul pus la dispoziţie de Inspectorat. În aceste condiţii, dumnealui are posibilitatea să procedeze legal aşa cum consideră de cuviinţă. Rămânerea dumnealui la birou pe parcursul zilei nu este considerată prezenţă la programul de lucru”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a ITM Gorj.

Vizualizări: 1,994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: