S-au copt roşiile de octombrie. Cât costă kilogramul!

Legumicultorii de la Băleşti au început deja să culeagă cultura de toamnă la roşiile de solar. Laurenţiu Mălăescu, tânărul legumicultor din Băleşti, a cules deja peste 800 de kilograme, iar producţia o vinde pe tarabele din Piaţa Centrală. Laurenţiu este de altfel şi unul din gorjenii care a accesat programul naţional de tomate şi care aşteaptă în decembrie să primească cei 3.000 euro de la stat. „De aproximativ o lună au început să se coacă. Până acum am luat cam vreo 800-1.000 kg. Banii din program urmează să-i primesc la sfârşit de noiembrie până pe 20 decembrie, din câte ştiu”, a spus legumicultorul din Băleşti.

Producţia este una bună, spune Laurenţiu care dă garanţii că roşiile au acelaşi gust ca cele din vară. Preţul însă îi cam nemulţumeşte pe tinerii care au solarii. „Au fost mai ieftine din cauza faptului că s-au pus multe roşii de mai toţi legumicultorii ca să ia 3.000 de euro. Şi din cauză că nu a fost un an ploios şi nu s-au mănit la oameni în grădini”, spune tânărul Laurenţiu Mălăescu.

Preţul roşiilor în pieţe variază între 4 şi 5 lei kilogramul. „Nu le mai dau la en-gross că este preţul foarte mic, maxim 2 lei/kg. Cred că o să ajungă  6-7 lei spre sfârşitul toamnei la producători şi 3-4 lei la comercianţi”, a mai spus Laurenţiu Mălăescu.

Vizualizări: 6,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: