S-au tăiat în centrul oraşului. Focuri de armă pentru calmarea agresorilor!

Un scandal de proporții a avut loc joi la prânz chiar în zona centrală a orașului Bumbești Jiu, mai mulți tineri luându-se la bătaie și atacându-se cu cuțitele pentru a se dovedi unii „mai tari” decât ceilalți. Bătaia pare să aibă legătură cu implicarea unora dintre ei în zgârierea unor mașini, unul dintre proprietarii autoturismelor întâlnindu-se acum cu cei pe care în urmă cu câteva luni îi reclamase la Poliție. Scandalul a fost aplanat prin intervenția polițiștilor, agenții trebuind să facă uz de armă pentru a potoli spiritele. 

update: Cinci agresori au fost retinuti.

Oamenii aflați în centrul orașului Bumbești Jiu în momentul izbucnirii scandalului au rămas fără grai când au văzut că bătaia dintre protagoniști pare a fi una desprinsă din filme. Indivizii au scos cuțitele, s-au tăiat reciproc, iar sângele a început să curgă, trecătorii speriindu-se și încercând să se ferească din calea „războinicilor”. O pensionară care a asistat la toată scena a povestit că doar focurile de armă trase de polițiști i-au oprit pe scandalagii. „Eram pe bancă la bloc când am auzit că s-au luat unii la bătaie. Era un băiat tăiat pe aici pe față, iar unul cred că la picior pentru că îi curgea mult sânge. Noi am stat departe, nu ne-am băgat acolo. Au fost și împușcături, dar cred că de la polițai, pentru că a fost unul care a tras în aer. După aia au venit mascații și i-au potolit pe toți”, a povestit martora.

Venirea mascaților și folosirea armamentului din dotare de către oamenii legii au pus capăt scandalului, doi dintre cei implicați în bătaie fiind duși direct la Poliția Bumbești Jiu pentru a fi audiați. Ceilalți patru au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au fost înjunghiați și, ca urmare, au fost transportați la spitalul din oraș. Aici au primit primele îngrijiri medicale, unul dintre ei, tăiat în zona feței, fiind transportat la UPU Târgu Jiu pentru investigații suplimentare. Un altul a fost înjunghiat în zona coapsei, medicul care i-a îngrijit pe toți dând asigurări că nu au viața pusă în pericol. De altfel, cu excepția celui transportat la UPU, ceilalți au fost preluați de mascați și aduși la Târgu Jiu pentru audieri, fiind posibil ca unii dintre ei să primească ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

„Polițiștii au acționat cu celeritate pentru restabilirea ordinii și liniștii publice. Persoanele implicate au fost identificate, imobilizate și conduse la sediul Poliției și al unității spitalicești din oraș pentru a fi acordate îngrijiri medicale. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc conflictul respectiv”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Cercetările vizează comiterea infracțiunilor de vătămare corporală, lovire, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice. Locul unde s-a produs scandalul a fost înconjurat imediat de către criminaliștii veniți să facă cercetări, jandarmii protejând zona și recomandându-le localnicilor să folosească alte străduțe din oraș pentru a ajunge acasă.

Primele informații despre scandalul respectiv arată că bătaia de acum își are originile în alt scandal, mai vechi, din oraș, cel în care doi indivizi s-au filmat zgâriind mașinile boxerului Adrian Motorga și lui Gigi Ștefănescu. Primul nu a fost joi în oraș, dar celălalt s-a întâlnit pe stradă cu cei pe care îi reclamase anterior la Poliție pentru că i-ar fi zgâriat mașina în mod repetat. Din toamnă și până acum indivizii au fost plecați în străinătate, iar zilele acestea au revenit acasă, convinși fiind că nu li se mai poate întâmpla nimic rău. Lucrurile nu au stat deloc așa, iar întâlnirea celor două găști a degenerat. În scandal a fost implicat și un tânăr din Târgu Jiu care toamna trecută a fost parte într-o bătaie produsă în cartierul Obreja, cu toții fiind duși la Poliție pentru audieri, anchetatorii urmând să decidă la finalul acestora cine doarme acasă și cine primește un „meniu” de 24 de ore în spatele gratiilor.

Vizualizări: 14,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: