Sala teatrului din Târgu Jiu nu are autorizație de securitate la incendiu

Sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ nu are autorizație de securitate la incendiu  conform noilor reguli adoptate după tragedia de la Colectiv, a declarat viceprimarul Gabriel Coica. El a spus că au fost alocate fondurile necesare. Directorul Cosmin Brehuță susține că lucrarea a fost contractată, însă este o instalație dificilă ce va fi montată sub sala de spectacol.


 

„Teatrul Dramatic Elvira Godeanu nu are autorizație de securitate la incendiu. După incendiul de la Colectiv legislația s-a modificat. Sala teatrului nu are autorizație și nici aviz. În luna februarie, când au avut loc discuțiile pentru aprobarea bugetului teatrului, am susținut suplimentarea fondurilor și una din principalele cerințe pe care le-am avut a fost realizarea tuturor intervențiilor necesare, astfel încât să fie obținută autorizația de securitate la incendiu. Discutăm de reabilitarea unui bazin de apă care nu a funcționat vreodată și aspersoarele de pe tavan și chiar schimbarea scaunelor“, a spus viceprimarul Coica într-o emisiune de la Radio Accent.

Directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, Cosmin Brehuță, a spus că lucrarea a fost contractată și se află în faza de obținere a avizelor: „Încercăm să obținem această autorizație și am demarat niște lucrări. Am contractat această lucrare, dar se așteaptă obținerea unor avize care sunt foarte greu de obținut prin care urmează o lucrare destul de importantă: punerea în funcțiune a bazinului de sub sala de spectacole, care nu a funcționat vreodată. Pompele sunt acolo, dar nu se știe dacă funcționează. Este vorba de instalațiile de sprinklere. Am contractat lucrarea și așteptăm obținerea tuturor avizelor pentru a fi demarată și puse în funcțiune. Am primit de fiecare dată aviz de funcționare. Nu s-au găsit mereu fonduri de către primărie pentru a fi făcută această lucrare. Am vrut tot timpul să facem această lucrare, dar nu a fost considerată o investiție prioritară”, a spus Brehuță. 

Directorul Cosmin Brehuță se teme ca subiectul care a fost lansat să nu fie un atac al viceprimarului asupra teatrului: „Sper să nu se dorească închiderea activității. Este singura sală de spectacole din oraș. Dacă se dorește închiderea acesteia, ar fi trist“.

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: