Salariaţii Minprest au pierdut tichetele de masă! Pierd şi prima de vacanţă!

Cei circa 1300 de salariaţi ai Minprest Serv Rovinari nu au primit tichetele de masă aferente lunii ianuarie, spune conducerea societăţii. Motivul ar fi acela că unitatea a ieșit pe pierdere în prima lună a lui 2016. Problema este că salariaţii ar putea pierde tichetele de masă pe tot anul. Bonusul este prins în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) şi este acordat dacă unitatea înregistrează profit, numai că acest contract expiră în luna aprilie. Conducerea companiei a propus la începutul anului sindicatelor modificarea CCM în vigoare, pentru eliminarea primei de vacanţă, dat fiind faptul că bugetul alocat de CE Oltenia pentru acest an nu ar mai putea suporta şi acest bonus. Sindicatele nu au fost de acord, deşi vor pierde toate primele, dacă Minprest rămâne pe pierdere.

Șeful Minprest Serv Rovinari spune că unitatea a terminat luna ianuarie pe pierdere pentru că a plătit salariile angajaților cărora le-au expirat contractele individuale de muncă în data de 15 ianuarie, și care nu au mai fost păstrați după această dată. Pentru că unitatea a ieșit pe pierdere, salariații nu au mai primit tichetele de masă aferente lunii ianuarie. "Pentru luna ianuarie angajații nu mai primesc tichete de masă pentru că atunci unitatea a ieșit pe pierdere cu 100.000 lei. Societatea a ieșit pe pierdere pentru că am avut 80 de oameni care au stat până pe 15 ianuarie, până le-au încetat contractele pe perioadă determinată și la oamenii respectivi a trebuit să le plătim salariile", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.
La începutul anului, ținând cont de contactele care au fost semnate cu CE Oltenia și tariful de prestație al acestora, conducerea Minprest a considerat că nu mai poate oferi anul acesta toate bonificațiile care sunt prinse în CCM și a propus sindicatului reprezentativ la nivel de sector renunțarea la prima de vacanță, care nu se mai regăsea în tariful negociat cu CE Oltenia. Conducerea unităţii avertizează sindicaliştii că în situaţia în care la negocierile ulterioare nu vor cădea de acord referitor la acest aspect, angajaţii ar putea pierde toate bonusurile. "Problema este că atâta timp cât nu se va semna acest acord toţi angajaţii Minprest pierd, pentru că nu se mai acordă nici tichetele de masă. Contractul Colectiv de Muncă o să expire în luna aprilie și noi, propunându-le anumite modificări în CCM, dânșii nedorind să accepte acele modificări, nu se va ajunge la o înțelegere. Neavând CCM nu mai putem să acordăm aceste tichete de masă și nici primele. Prima de Paşti se dă după aprilie şi, nemaifiind CCM, în cazul în care nu ne mai înțelegem, nu o să mai primească. Pierd, asta trebuie să conştientizeze, pierd în jur de 200 lei pe lună", a explicat directorul Gabriel Giorgi.

Vizualizări: 4,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: