Salariat al CE Oltenia, despăgubit cu sute de mii de euro

Un accident de muncă suferit acum zece ani i-a schimbat viața unui gorjean din Ciuperceni. Fost electrician la Cariera Tismana, bărbatul a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. A fost nevoie de zece ani de anchete și procese până când bărbatul a fost despăgubit.

Eleodor Cristian Frățilă, electrician, a lucrat la Cariera Tismana până în 2008, când a suferit un accident de muncă în urma căruia a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. Acesta a cerut Complexului Energetic Oltenia daune de sute de mii de euro. Fostul electrician a cerut 300.000 de euro daune morale, 100.000 de euro prejudiciu de agrement, o rentă globală reprezentând diferența dintre salariul postului și indemnizația de invaliditate. De asemenea, angajatul a mai cerut în instanță contravaloarea a două bilete de tratament, bonurile valorice pe care le-ar fi primit ca salariat, contravaloarea a zece tone de lemne, a medicamentelor, a energiei pe care o consumă, un salariu minim pe toată durata vieții, o rentă viageră pentru cei doi copii și angajarea soției.

Au fost ani mulți de judecată, latura penală s-a prescris, dar în 2017 bărbatul din Ciuperceni a avut câștig de cauză la Judecătoria Târgu Jiu, sentință menținută în parte la Tribunal și Curtea de Apel. Cele mai multe solicitări ale acestuia au fost acceptate de magistrați.

Frățilă a primit deja sute de mii de euro de la CE Oltenia. Compania a achitat în august anul trecut suma de 300.000 de euro daune morale, dar și renta globală brută în sumă de peste 213.000 de lei aferentă perioadei octombrie 2008 - februarie 2016. De asemenea, au fost acordate bilete de tratament pentru fostul salariat și pentru soția acestuia, care e însoțitor.

Directoratul va readuce cazul în atenția acționarilor în ședința din luna februarie, deoarece a uitat să ceară aprobarea pentru plata rentei lunare la care fostul salariat are dreptul. Toate obligațiile stabilite de către instanță și achitate de Societatea Complexul Energetic Oltenia fostului salariat depășesc 1,6 milioane de lei, se arată într-un document postat pe site-ul companiei.

Vizualizări: 7,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: