Salariații CE Oltenia pot lucra 7 zile consecutiv. Decizie!

Minerii CE Oltenia pot lucra din această lună timp de șapte zile consecutiv. Asta a decis Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, la solicitarea depusă de CE Oltenia. Fără acordul ITM Gorj, salariații companiei energetice puteau lucra doar maximum 6 zile consecutiv. Noua prevedere este valabilă însă numai pentru circa trei luni.

CE Oltenia a solicitat, inițial, ca minerii să poată lucra până la zece zile legate, fără repaus, dar și pentru o perioadă de șase luni. „Am autorizat CE Oltenia astfel încât începând cu data de 6 noiembrie și până la sfârșitul lunii ianuarie salariații să poată desfășura activitate cel mult 7 zile calendaristice consecutiv, cu respectarea dispozițiilor legale. Adică cu plata aferentă și repaus. Nu le-am aprobat mai mult pentru că nu se justifică, dar dacă se justifică, și vin cu noi argumente, vor trebui să facă  o nouă cerere”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

CE Oltenia a depus solicitarea la ITM Gorj acum mai bine de o lună. Răspunsul a întârziat pentru că inspectorii de muncă au cerut un punct de vedere Inspecției Muncii. „E vorba de o excepție, nu de o regulă”, a explicat George Romanescu.   

Nelu Roșca, lider sindical pe zona minieră, avertizează însă cu privire la faptul că societatea nu are personal suficient: „Există o foarte mare lipsă de personal. Suntem sub normativele la 5 zile, dar la 7 zile. Suntem sub incidența legii penale”.

Potrivit unui document al companiei, până la 31 august, minerii și energeticienii au prestat un număr de 157.648 ore suplimentare, pentru plata cărora au fost alocați 4,3 milioane de lei. Alte 6,6 milioane de lei sunt necesare pentru plata orelor suplimentare din perioada septembrie-decembrie 2017, la care se adaugă 13,9 milioane de lei pentru posturile suplimentare prestate în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.

Vizualizări: 7,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: