Salariaţii CEO îşi lasă liderii fără slujbe

Minerii care au negociat miercuri seara cu managerul Complexului Energetic Oltenia i-au cerut să desfiinţeze posturile de inspector social, pe care sunt angajaţi liderii sindicali cu salarii de directori. „Nu ne vom lăsa până nu dispar funcţiile de inspectori sociali, aşa cum ne-a promis domnul director Boza. Nu mai merită trădătorii de sindicalişti bani de inspectori sociali. Domnul director ne-a promis că va veni la noi să ne aducă la cunoştinţă că s-au desfiinţat funcţiile de inspectori sociali la trădătorii care ne-au vândut”, a scris un salariat pe pagina de socializare.

Interesant este că, în timp ce liderii mari au tot felul de facilităţi, noul Contract Colectiv de Muncă elimină un drept al liderilor de sindicate mici, acela de a avea câteva zile libere plătite pentru muncă sindicală. Unul dintre cei vizaţi de această măsură este Nicu Bunoaica, preşedintele unui sindicat de la Lupoaia.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, spune că s-a opus măsurii şi că i-a avertizat pe cei din comisia de negociere că o să-l facă mare pe Bunoaica. „Eu le-am zis la masă, eu şi doi colegi de la FNME am fost împotrivă. Le-am zis că o să-l facă mare şi uite că am avut gura stricată. L-au făcut victimă”, a spus Pîrvulescu la TV Sud. (A.A.)

Vizualizări: 6,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: