Salarii de mii de euro la Ambulanța Gorj. Cât câștigă un medic!

Lefurile medicilor și asistentelor din sistemul de urgență aproape că s-au dublat, spun reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. De pildă, un ambulanțier din Gorj a ajuns să câștige lunar și câte o mie de euro, în vreme ce medicii nu au salarii mai mici de trei mii de euro.

Aproape 20 de milioane de lei! Atât a primit Serviciul Județean de Ambulanță Gorj buget în acest an. Banii sunt în mare parte destinați cheltuielilor salariale, spune managerul instituției, Marinică Niculescu, care declară că lefurile aproape că s-au dublat în unitatea sa. Acum, spune șeful Ambulanței Gorj, niciun salariat nu se mai poate plânge că are venituri mici. „Au crescut salariile, în medie cu 20%, alții și mai mult. Câștigurile sunt extrem, extrem de bune. Oamenii, din punctul acesta de vedere, nu mai sunt nemulțumiți. Nivelul cel mai mic de salarizare, la operativ, respectiv ambulanțierul a ajuns să câștige o mie de euro, bani în mână. De aici se pleacă, asistenții mai mult și medicii și mai mult. Un medic ajunge și la trei mii de euro, bani în mână”, a declarat Marinică Niculescu, șeful Serviciului Județean de Ambulanță.

„Buget acceptabil”

Prioritate au salariile angajaților, însă nici partea materială nu va fi neglijată. Conducerea unității spune că banii ar trebui să le ajungă tot anul, însă este cunoscut faptul că toate unitățile medicale primesc în luna august o rectificare bugetară. „În principiu, avem un buget acceptabil din toate punctele de vedere, nu este chiar ce am cerut, dar de fiecare dată la rectificarea din august ni s-au dat banii pe care i-am solicitat. Acum am solicitat un buget de început. Bugetul este mult mai mare decât anul trecut, dar asta ținând cont de creșterile salariale care au fost prin ordonanța 20 în luna decembrie a anului trecut”, a mai spus Marinică Niculescu, șeful Serviciului de Ambulanță Gorj.

Comparativ cu anul trecut, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj are în acest an un buget mai mare cu aproximativ 7 milioane de lei.

Vizualizări: 2,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: