Salarii din fondul de garantare pentru IDP

Salariile restante pentru angajaţii Întreprinderii de Drumuri şi Poduri ar putea fi plătite din Fondul de garantare, dacă societatea va intra în insolvenţă. Sunt trei salarii restante către angajaţi, care nu pot fi plătite din încasările pe care IDP le va avea în viitorul apropiat.

Conducerea Întreprinderii de Drumuri şi Poduri a depus la instanţa de judecată o cerere de intrare în insolvenţă, solicitare cu care preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, este de acord. „Nu ştim ce va decide instanţa de judecată, dar un plan de reorganizare pe trei ani ar fi cel mai potrivit pentru situaţia actuală a firmei. Ar fi stopate penalităţile la datorii şi se va putea continua activitatea. Se va accesa un fond pentru plata parţială a salariilor către muncitori şi vom vedea care va fi planul pentru plata debitelor. Este o şansă de care Întreprinderea de Drumuri şi Poduri poate să profite şi să îşi revină. Au mai fost şi alte firme în această situaţie şi şi-au revenit din punct de vedere economic“, a spus Cosmin Popescu.

Câteva zeci de salariaţi ai IDP au protestat înainte de Paşte pentru că nu şi-au luat salariile. Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a autosesizat şi a stabilit ca termen sfârşitul acestei luni pentru achitarea salariilor restante. (A.A.)

Vizualizări: 901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: