Săli de operaţie renovate din sponsorizări. Investitor: Ploua prin acoperiş!

Sălile de operaţie de la Secţia Ortopedie Traumatologie au fost reabilitate cu bani de la câţiva investitori din Târgu Jiu. Chiar şeful secţiei a fost cel care a solicitat sume de bani să poată face reparaţii astfel încât să opereze în condiţii optime. Investiţia a fost inaugurată în aceeaşi zi cu extinderea secţiei, proiect finanţat însă din bani de la Consiliul Judeţean Gorj.

Medicul Bogdan Niculescu, şeful Secţiei Ortopedie Traumatologie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a fost cel care a luat atitudine la începutul acestui an. Sălile de operaţie nu mai fuseseră reabilitate de mai bine de 15 ani. Mobilierul era ruginit şi pe pereţi era mucegai. „Am scris un anunţ pe Facebook. Am fost blamat atunci că vreau să strâng bani de la pacienţi, dar eu m-am referit la sprijinul pe care pot să-l dea oamenii de afaceri din oraş. Am găsit foarte mulţi oameni de bine care m-au ajutat. S-au strâns bani să reabilităm sălile de operaţie. Am reabilitat infrastructura, am înlocuit mobilierul, linoleumul, am dezinfectat totul”, a spus medicul Niculescu.

 

„Ploua lângă masa de operaţii!”

Unii dintre sponsori au şi dezvăluit de ce au ales să investească în renovarea celor trei săli de operaţie. „Când am venit să văd blocul operator, ploua prin acoperiş. Pur şi simplu, era pus un vas chiar lângă masa de operaţii şi acolo se colecta apa care se infiltrase prin acoperiş. Nu mai văzusem aşa ceva în viaţa mea. De-asta am decis să vin alături de medicul Niculescu”, a dezvăluit omul de afaceri Mihai Zidărescu. „S-a lucrat mai mult noaptea aproape două luni de zile şi asta pentru a nu deranja pacienţii ori activitatea medicală”, a explicat şi Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Sprijin au acordat şi Viorel David, Mugurel Surupăceanu, Ion Voinea şi alte societăţi din Târgu Jiu.

 

Secţie extinsă cu bani de la CJ

Cu alţi 600 de mii de lei, bani de la Consiliul Judeţean Gorj, un proiect început în mandatul lui Ion Călinoiu, a fost extinsă aceeaşi secţie. „Aveam nevoie să extindem secţia pentru că ne dorim să intrăm în programul de transplant osos, aşa că era nevoie să avem saloane noi. Avem două saloane noi, am mutat aici şi cabinetele medicilor”, a mai spus Niculescu.

În acest an, vor apărea schimbări şi la alte secţii. „Mai avem şi alte secţii care urmează să fie reabilitate. Avem în acest an Secţia Psihiatrie, care va fi renovată, urmează şi Secţiile de Endocrinologie, Obstetrică Ginecologie”, a explicat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: