Salon de urgențe, construit în curtea spitalului

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va beneficia de lucrări majore de modernizare și reabilitare. La începutul acestei săptămâni, la sediul ADR SV Oltenia din Craiova, autoritățile județene au semnat contractul de finanțare. Valoarea investiției este de peste 8,5 milioane lei, din care circa 1.8 milioane lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Gorj.

Consiliul Județean Gorj a depus proiectul spre finanțare în primul trimestru al anului trecut. Prin realizarea investiției, va crește calitatea și eficiența îngrijirii spitalicești de urgență.

Unitatea de Primiri Urgențe va fi reorganziată, prin recompartimentări, schimbări de destinație a unor încăperi, modernizări, igienizări, refacerea tuturor instalațiilor interioare aferente. Totodată, se va realiza o extinderea a Unității Primiri Urgențe în zona corpului B, cu o construcție pe parter. Noua construcție va avea destinația de Salon Urgențe.

Unitatea va avea în dotare cameră de resuscitare, săli de urgențe majore, grupuri sanitare pentru pacienți și grupuri sanitare pentru angajați. Vor fi achiziționate echipamente și dotări specifice, precum ecograf mobil, monitor funcții vitale, dispozitiv portabil iluminare vene, defibrilator, tărgi radio transparente sau cărucioare transport pacienți. ”Săptămâna aceasta, cel târziu luni, vom demara procedura de achiziție, pentru că durata totală de implementare a proiectului este de maximum 28 de luni, adică durata în care avem obligația să facem toate achizițiile și execuția lucrărilor”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean.

Medicii spun că se impunea o astfel de schimbare pe secție. ”Cea mai importantă problemă care s-a ivit aici a fost lipsa unui spațiu adecvat. Atunci când s-a înființat Unitatea de Primiri Urgențe, în 2008, erau cam 26.000 de pacienți. Peste 10-11 ani, numărul de pacienți este dublu”, a explicat Mady Huzu, medicul șef al UPU Târgu Jiu.

Autoritățile județene au obținut finanțare și pentru reabilitarea termo-energetică a unității spitalicești. Investiția se ridică la peste 21 milioane lei. În această perioadă se desfășoară procedura de achiziție pentru contractul tehnic.

Vizualizări: 2,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: