Sanatoriul Dobriţa, căutat de bolnavi

Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa găzduieşte în prezent 147 de pacienţi. Un număr nici prea mare, dar nici prea mic, spune managerul unităţii medicale, Nelu Ciochină, fiind cunoscut faptul că cei mai mulţi pacienţi ajung la Dobriţa în lunile de iarnă.

Cei mai mulţi suferă de TBC, însă nu lipsesc nici recuperările respiratorii, spune managerul, perioadele de internare ajungând chiar şi la 40 de zile în unele cazuri. „Noi tratăm partea cronică, tuberculoză şi recuperarea respiratorie şi patologia acută, tot ce înseamnă pneumonii. La noi, durata de spitalizare e relativ lungă, undeva la 40 de zile durata medie pe patologia cronică tuberculoasă”, a declarat Nelu Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa.

Unitatea medicală are parte şi de noi investiţii, fiind montat şi un lift care urmează să fie dat în administrare în perioada care urmează. De asemenea, salina deschisă în urmă cu doi ani este la mare căutare, atât în rândul pacienţilor, cât şi în rândul curioşilor. Preţurile sunt şi ele modice. „Tarifele sunt, din extern, dacă persoana este asigurată are primele trei zile gratuit, iar următoarele şedinţe până la 12, maxim prescrise, este de 8 lei pe şedinţă. Avem şi acum undeva la zece pacienţi pe zi care vin la salină”, a precizat Nelu Ciochină, şeful spitalului.

Galerie foto


Vizualizări: 5,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: