Şantajistul Honcilă îşi aşteaptă verdictul. Cum îşi teroriza victimele!

Bărbatul din Fărcăşeşti încătuşat în toamna anului trecut într-un dosar de şantaj va afla la sfârşitul acestei săptămâni sentinţa finală pe care o vor dispune împotriva sa magistraţii Curţii de Apel Craiova.  Bărbatul a ameninţat mai multe persoane, pentru a obţine de la ele diverse sume pentru fapte imaginare.

Alexe Cătălin Muntean, zis „Honcilă”, şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor gorjeni şi, în luna februarie, a fost condamnat la 2 ani şi 353 de zile de închisoare, el fiind recidivist. Verdictul nu a fost însă definitiv, fiind contestat atât de către inculpat, cât şi de către anchetatori, care speră la o pedeapsă mai mare pentru acesta.

Honcilă a fost trimis în judecată şi condamnat după ce a început în toamna anului trecut să îşi ameninţe nişte vecini cu moartea pe motiv că porcii lor ar fi intrat pe terenurile sale agricole.

Individul le-a cerut victimelor sale „despăgubiri” de până la 1000 de lei, dar se mulţumea şi cu un sfert din sumă dacă primea banii repede. În caz de neplată, victimele aveau parte nu doar de scandal la poartă, ci şi de ameninţări, pe Honcilă cel mai mult enervându-l faptul că fusese reclamat la Poliţie. „Aţi pus garda pe mine, ştiţi cât de mult rău îmi faceţi?! Am stat 15 ani la puşcărie şi o să mai stau, dar, înainte de a ajunge acolo, o să rezolv toate treburile. V-am căutat soţul zile bune, ştiu că a lucrat, dar nu ştiu unde a fost băgat. Are noroc că nu am dat de el că, dacă îl prindeam, îi dădeam o bătaie cu ţeava de-l lăsam paralizat”, i-a spus Honcilă uneia dintre victimele sale. Vasilica Racea şi-a luat inima în dinţi şi a cerut sprijinul autorităţilor în momentul în care şi-a dat seama că „gluma” devine o treabă tot mai serioasă.

O altă victimă a lui Honcilă este Cosmin Costel Focşa, care nici măcar nu îl cunoştea pe inculpat. Individul însă l-a sunat pe Focşa, s-a recomandat „Honcilă Internaţionalu’” şi i-a spus scurt că are să îi dea bani pentru că l-ar fi vorbit urât la un anumit moment. Câteva zile mai târziu, „Internaţionalul” îşi urmărea victima cu maşina pe drumul dintre Bâlteni şi Rovinari. Focşa a fost obligat să tragă pe dreapta pentru a evita un accident, iar apoi a urcat în maşina lui Honcilă, unde acesta i-a arătat un ditamai cuţitul şi i-a spus că trebuie să îl despăgubească cu 10.000 de lei, bani pe care evident că bărbatul nu îi avea. Până la urmă, victima a plătit totuşi 300 de lei în faţa unui local din Rovinari, la tranzacţie fiind martori mai mulţi indivizi, printre care şi Walter Fîcea, judecat şi el în prezent într-un alt dosar de şantaj, de această dată victimă a acestuia fiind o rovinăreancă filmată în ipostaze intime.

Vizualizări: 3,626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: