Săptămână plină de manifestări la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj organizează, în perioada 24-28 aprilie 2017, un complex de activităţi dedicate cărţii și profesiei de bibliotecar. Manifestările se desfășoară în cadrul unui proiect complex, „Săptămâna Națională a Bibliotecilor”, iniţiativă apărută în România începând cu 2005, de când în ziua de 23 aprilie se sărbătoreşte şi Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor.

Seria de acțiuni a debutat încă de vineri, 21 aprilie, cu o vizită a bibliotecarilor din județul Dolj şi cu reprezentația piesei „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, interpretarea fiind realizată de actori ai Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” și de actori amatori - profesori și voluntari ai Centrului Europe Direct (CED) Gorj.  Voluntarii CED Gorj se vor reîntâlni luni, 24 aprilie, pentru pregătirea concursului „Treasure Hunt” -  „vânătoarea de comori”, derulat în perimetrul bibliotecii în ziua următoare, moment desfășurat în cadrul programului „De la Erasmus din Rotterdam la Erasmus+”, care are ca obiectiv conștientizarea comunității asupra beneficiilor aduse de transformările produse în România ca țară europeană.

Miercuri este ziua destinată expozițiilor. În cadrul programului „Ex libris bibliotheca”, la secțiile de beletristică și domenii ale Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj, vor putea fi vizitate expozițiile „Turnul de Lectură” și „Bibliotecând în prezent pentru viitor”, evenimente precedate de expoziția fotografică a Grupului de cercetași de la Centru local „Ecaterina Teodoroiu”, lucrările prezentând participarea lor, în Cehia, la sesiunea februarie-martie 2017 a celei de-a doua părți a proiectului „Racism does not belong to XXI”, implementat în parteneriat cu grupul informal LUBLA, finanţat prin programul ERASMUS+.

Joi va avea loc concursul „Cărțile care contează”, la Filiala pentru copii a Bibliotecii Județene „Christian Tell”. De asemenea, joi, vineri și sâmbătă, bibliotecari ai Bibliotecii Județene vor participa la Conferința Națională BiblioPUBLICA (organizată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR), având ca temă „Bibliotecile-parteneri în dezvoltarea creativă a utilizatorilor”.

Vizualizări: 754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: