Săptămâna prevenirii criminalităţii

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj organizează diverse acţiuni de „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Luni, 2 octombrie, au avut loc prelegeri, informări și dezbateri în două licee din Târgu Jiu, iar la punctul de informare din Piaţa Prefecturii, poliţiștii au distribuit materiale, au purtat discuţii cu cetăţenii şi au prezentat tehnica din dotarea IPJ Gorj, mijloacele și metodele de intervenţie. Marţi vor avea loc întâlniri la Școala Gimnazială Peștișani, Liceul Tehnologic Tismana și la Liceul Tehnologic Runcu, la cele două licee urmând să ajungă Caravana Prevenirii Criminalităţii. 

Miercuri, 4 octombrie, vor fi organizate prelegeri, informări și dezbateri la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, tema fiind „Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului”. La Liceul Teologic din Târgu Jiu va avea loc un atelier de lucru de pictură și desen cu tema „Siguranţa locuinţei”, lucrările urmând a fi expuse la Clubul Vârstei a treia din zona Olteniţei, acolo unde poliţiștii se vor întâlni cu vârstnici. Tot miercuri, poliţiștii vor distribui pliante cu recomandări în mijloacele de transport în comun, tema fiind „Prevenirea infracţiunilor de furturi din buzunare, poșete și genţi, înşelăciune și tâlhărie”. Informări vor mai avea loc și în Autogara Târgu Jiu și staţia CFR.

Poliţiștii vor susţine joi prelegeri pentru prevenirea violenţei în mediul familial la Plopșoru, Ţânţăreni, Turceni, Târgu Cărbunești și Stoina. Caravana Prevenirii Criminalităţii va ajunge joi la liceele din Târgu Cărbunești și Stoina. În ultima zi a manifestărilor, vineri, vor avea loc informări la Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu, dar și un concurs de biciclete la Liceul cu Program Sportiv din municipiu.

Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: