Șapte ani de închisoare pentru un executor judecătoresc

Un executor judecătoresc din Târgu Jiu a fost condamnat la 7 ani și patru luni de închisoare cu executare. Costinel Romeo Drăgan a prejudiciat o serie de instituții bancare cu suma de 2,7 milioane de lei. Sentința dată de Curtea de Apel Craiova în 18 aprilie nu este definitivă.

Instanța a pus sub sechestru mai multe terenuri, spații comerciale și de locuit deținute de Drăgan.

Conform  DNA, în perioada 2008 – 2015, Costinel Romeo Dragan, în calitatea sa de executor bancar şi judecătoresc, prin nerespectarea atribuţiilor de serviciu şi a dispoziţiilor legale, a dispus in mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziţie de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar şi ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip „suveica“, a utilizat o parte din banii încasaţi de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori. „De precizat este faptul că, pentru toate aceste operaţiuni bancare, inculpatul Dragan Costinel Romeo nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinaţiei legale a fost produs un prejudiciu in dauna creditorilor implicaţi in procedurile de executare silita care se ridica la suma de 2.784.944,20 lei“, arată procurorii DNA.

Drăgan trebuie să despăgubească mai multe firme și o persoană fizică: Banca Transilvania, Sc Tech Safety SA, Bengescu Otilia, SC Ralbex SRL, SC CMC Narcisa Star SRL, SC Veneto Banca SCPA Italia Montebelluna, BEJ Cornescu Adrian Vasile şi SC CEC Bank. (A.A.)

Vizualizări: 4,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: