Șase greșeli de nutriție. Și tu le faci?

Alimentația este izvorul multor probleme de sănătate în zilele noastre. Din acest motiv trebuie să ții cont de câteva lucruri atunci când pregătești masa sau alegi să mănânci anumite alimente. Iată câteva greșeli de nutriție.

Gata cu alimentele fortificate. Dacă alegi alimentele care conțin adaos de vitamine, minerale si omega 3, află că, în realitate, cantitatea de nutrienți adaugată este extrem de mică și nu va asigura necesarul zilnic.

Nu arunca apa în care au fiert legumele ci folosește-o pentru că este plină de vitamine, mai ales din categoria celor solubile. Poți pregăti cu ea supe, tocănițe sau la sosuri.

Nu consuma doar carne de pui deoarece are mai mult sare. Carnea de pui conține în mod natural mai mult sodiu decât cea de vită.

Prea puțin fier. Fierul trebuie sa fie nelipsit din alimentație, dat fiind faptul că acesta nu se poate depozita. Legumele verzi îți fac plinul de fier. Principala sursă de fier este ficatul de pui, stridiile si carnea de vită.

Mănânci prea multe cereale. Sunt ideale la micul dejun, dar trebuie consumate cu porția. Doar una din zece persoane respectă asta, restul consumand la micul dejun o cantitate aproape dubla de cereale și mai ales grâu.

Nu mănânci legume albe. Legumele albe conțin antioxidanți, vitamine și minerale esențiale. Consumă conopidă, ceapă albă, usturoi și nu omite cartofii albi, pentru ca sunt o excelentă sursă de potasiu și fibre.

Vizualizări: 3,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: