Sătenii din Bolboşi, invitaţi la horă. Încep Zilele Comunei

Mare sărbătoare se anunţă începând de duminică la Bolboşi, unde în perioada 13-15 august se desfăşoară Zilele Comunei. Autorităţile au pregătit pentru localnici, de ziua lor, o mulţime de manifestări. Vor avea loc întreceri sportive, hore în fiecare seară, spectacole folclorice, dar şi întâlniri cu fiii satului.

Zilele Comunei Bolboşi se află anul acesta la cea de-a VI-a ediţie. Autorităţile locale au pus la punct programul manifestărilor. Cetăţenii vor fi chemaţi duminică să ia parte la întrecerile sportive. Vor fi organizate competiţii de fotbal, de şah, rummy, dar şi curse de  biciclete. „Manifestările vor avea loc la căminul cultural şi în zona bisericii, în satul Bolboasa. Luni vor avea loc întâlniri cu personalităţile noastre, din comună, care vor veni în concedii. Seara va fi organizată hora satului, de la orele 21.00 până la miezul nopţii, cu formaţii de muzică populară. Marţi dimineaţă avem slujba de pomenire la parohia Bolboasa, după aceea activităţi sportive, iar seara spectacol de muzică populară, tot în cadrul horei de Sfânta Marie”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

Vor fi şi solişti care vor întreţine atmosfera în cele două seri în care vor avea loc hore. Au fost invitaţi să cânte artiştii Reli Gherghescu, Georgeta Corlan, Venera Despău, Maria şi Gigi Geamănu.

Hora satului şi spectacolele vor avea loc pe terenul de sport de la şcoala din satul Bolboasa, acolo unde va fi montată o scenă. Bugetul pentru organizarea manifestărilor din acest an a fost unul de austeritate. Doar 5.000 de lei va cheltui primăria cu plata artiştilor invitaţi să cânte. „Am mers mai mult pe ideea de a menţine hora satului, pentru că spectacole de muzică uşoară, cu bani mulţi, am văzut mai multe. Hora este un simbol pentru noi”, a explicat primarul din Bolboşi.

În data de 15 august, de Sfânta Maria, mai multe sate ale comunei îşi serbează hramul. Este vorba de Bolboşi, Bolboasa, Bălăceşti (parţial), Igirosu şi Miclosu.

Vizualizări: 2,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: