Scandal de Crăciun cu şase tineri reţinuţi. Fofo jr., în arest!

Într-un moment în care autorităţile au raportat la nivel naţional că am avut cel mai liniştit Crăciun din ultimii ani, la Gorj poliţiştii au şi ei motive de bilanţ, mai ales că opt persoane, cu trei mai mult faţă de anul trecut, au ajuns la zdup, în loc să petreacă lângă cei dragi. Şase din cele opt reţineri s-au făcut în urma unui scandal provocat de nişte tineri puşi pe fapte de vitejie într-un club din Târgu Jiu, unul dintre cei încătuşaţi fiind chiar fiul fostului om de afaceri Florin Bălan, mult mai cunoscut drept Fofo, şi despre care nu se mai prea ştia nimic în ultima vreme.

Cei şase scandalagii au petrecut noaptea de Crăciun într-un club din centrul oraşului, iar aici, pe la ora 3.00 dimineaţa, supăraţi probabil că nu le adusese Moşul chiar ce îşi doreau, au sărit cu pumnii şi picioarele pe alţi doi tineri aflaţi în local. Motivul de la care a început încăierarea nu e ştiut cu exactitate, consumul de alcool la acea oră mică din noapte contribuind şi el la ceea ce s-a întâmplat. Nimeni nu a ajuns la spital, dar după ce lucrurile s-au mai potolit, cei şase scandalagii s-au urcat într-o maşină şi, în oraş, pe o stradă, şi-au mai descărcat odată nervii pe un tânăr de 30 de ani şi pe autoturismul în care acesta era ca pasager.

„Suspecţii s-au deplasat cu un autoturism pe str. Dobrogeanu Gherea din municipiu, unde, în jurul orelor 04:00, au generat un alt conflict, pe parcursul căruia au agresat fizic un tânăr de 30 de ani, pasager într-un alt autoturism şi, de asemenea, au distrus mai multe componente ale autovehiculului în care se afla victima. Deşi suspecţii au fugit de la faţa locului, intenţionând să se sustragă cercetărilor, urmare a investigaţiilor efectuate cu operativitate, aceştia au fost depistaţi de către poliţişti şi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu”, a informat ieri IPJ Gorj printr-un comunicat de presă.

Scandalagii cu antecedente

Din cei şase indivizi duşi la Poliţie pentru audieri şi, ulterior, încătuşaţi, doar vreo doi nu aveau probleme în cazierul penal, unul dintre ei fiind şi Florin Bălan, fiul fostului om de afaceri cu acelaşi nume, cunoscut mult mai mult sub apelativul de Fofo. Juniorul a fost parte la scandal şi, acum, Moşul i-a adus şi lui o pereche de cătuşe, ieri el şi amicii săi fiind prezentaţi la Parchet pentru audieri, cu propunerea de arestare preventivă.

Din lista celor şase cel mai cunoscut pentru interlopii din oraş este Cristinel Gruia, care a sfârşit anul 2012 la fel cum l-a şi început, cu o pereche de cătuşe la mâini. În urmă cu un an, în decembrie 2011, acesta era implicat în incendierea a două autoturisme în oraş, printre victime fiind şi Vasile Ruşeţ. La scurt timp după producerea incendiilor, oamenii legii l-au săltat pe Gruia şi l-au încătuşat alături de tovarăşul său Ionuţ Alexandru Păunescu, zis „Lacrimă”. Ulterior ancheta a scos la iveală şi implicarea lui Cătălin Cernătoiu şi a lui Dănuţ Alexandru Pricorici în incendierea maşinilor respective, toţi patru fiind trimişi în judecată într-un interval de timp foarte scurt. Repede s-a terminat şi procesul celor patru, toţi recunoscându-şi faptele, Judecătoria Târgu Jiu condamnându-i la pedepse de până în trei ani, cu suspendare… verdictul fiind confirmat apoi şi la Curtea de Apel Craiova.

Şi totuşi, a fost un Crăciun liniştit

Poliţiştii aşteptau să afle ieri dacă cei şase suspecţi mai rămân după gratii sau pleacă acasă pentru restul sărbătorilor de iarnă, până la pronunţarea unui verdict oamenii legii făcând un scurt bilanţ al primei zile de Crăciun şi a perioadei premergătoare marii sărbători, cifrele oficiale indicând „linişte” şi la Gorj. „La nivelul judeţului nu au fost înregistrate infracţiuni de omor, infracţiuni de tâlhărie sau viol, şi nici tentative la acest gen de fapte. Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca în această perioadă, 10 dintre faptele de natură penală înregistrate, să fie constatate în flagrant, cu 5 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011. Sărbătorirea tradiţiilor creştine în siguranţă s-a datorat însă şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte. Din punct de vedere al siguranţei rutiere, în această perioadă nu s-a înregistrat nici un accident de circulaţie care să se fi soldat cu decesul sau vătămarea corporală gravă a participanţilor la trafic. S-au produs 4 accidente rutiere, cu 5 mai puţine ca în anul trecut, însă acestea s-au soldat doar cu 7 răniţi uşor, cu 6 mai puţini ca în perioada similară a anului trecut”, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, George Neagoe.

Vizualizări: 1,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: