Scandal între Lădaru şi Mitrescu din cauza lui Etăgan

Doi lideri de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) şi-au spus lucruri dure, pe internet. Este vorba despre liderul de la Cariera Roşia, Cristian Lădaru, şi liderul de la Energia Rovinari, Constantin Mitrescu. Ultimul a declarat în presă că Gheorghe Etăgan, colegul său de la FNME, a scăpat de concediere, în mandatul lui Laurenţiu Ciurel, pentru că i-a dat pe nimic o mare parte din Hotel Mina de la Rânca, partea deţinută de fosta Olservmin. Lădaru a scris pe Facebook că de insolvenţa Olservmin este vinovat şi Marin Condescu, nu doar Etăgan. Considerând că Lădaru este pe lângă subiect, Mitrescu a dat un răspuns. Iar apoi a scris şi Lădaru, Şi tot aşa, ajungându-se şi la jigniri.

Cei doi sindicalişti şi-au scris comentarii extrem de lungi pe Facebook, cu jigniri şi reproşuri. Totul a pornit de la o afirmaţie făcută de Mitrescu. El a spus că Gheorghe Etăgan a făcut o evaluare a acţiunilor Olservmin la Hotel Mina astfel încât să îl dea aproape gratis la CEO, dar în schimb ar fi avut beneficii personale. El a reluat declaraţia pe Facebook. „Daca te referi la mine ca am declarat ca Etăgan e vinovat pentru intrarea in insolvenţă a Olservmin înseamnă ca nu înţelegi ceea ce citeşti sau te manipulează Etăgan şi postezi, fără să-ţi consulţi creierul, o hotărâre ce nu are legătura cu subiectul. Eu am spus că Etăgan, in calitate de administrator special a măsluit, hai zicem că a permis măsluirea evaluării activelor Olservmin, astfel CE Oltenia prin Ciurel, a pus mana pe 40 % din Hotel Mina (aproape jumătate) cu doar 125.000 de Euro (cam la preţul unei vile mai măricica din Rânca). Asta in condiţiile in care evaluarea precedentă, cât si evaluarea ulterioara, au indicat ca 40% din acţiunile Hotelului se situau la un preţ între 500.000 si 600.000 de euro“. Mitrescu spune că în raport se precizează că acţiunile Olservmin sunt mai ieftine pentru că societatea ar fi în insolvenţă!

Lădaru: Sunteţi pioni pe tabla de şah a lui Condescu

Lădaru a reacţionat pe facebook, pe lângă subiect crede Mitrescu, şi a postat acordul USMO de intrare a Olservmin în insolvenţă, semnat de Marin Condescu şi Gheorghe Etăgan.  “Aşa suntem noi, unii, să facem afirmaţii ca doar Etăgan e vinovat de intrarea in insolvenţa a SC OLSERVMIN SRL, Condescu, nu. Asta e dovada. De ce Condescu, susţinut de unii nostalgici, doreşte sa candideze pentru funcţia de preşedinte la USMO, tot susţinut de aceeaşi nostalgici? Vor avea o surpriza mare, pe care o vor afla vineri,02.09.2016, la alegeri”, a scris Lădaru. Postarea sa trădează şi o nemulţumire deoarece nu a putut candida pentru şefia Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia. Pe 2 septembrie are loc o întâlnire pe acest subiect, sindicaliştii urmând să voteze pentru alegeri sau dizolvare. Cel mai probabil se va alege cea de-a doua variantă. Lădaru este supărat pentru că atunci când s-a discutat despre alegeri la USMO, el şi-a anunţat candidatura, dar la câteva zile şi-a exprimat dorinţa şi Marin Condescu.

Revenind la postările de pe Facebook, Mitrescu a încercat să-l lămurească că nu era vorba despre cine a semnat pentru insolvenţă, ci despre evaluarea hotelului făcută în favoarea CE Oltenia. „Eu am citit săptămâna trecută această evaluare însuşită de Etăgan prin semnătură. Ar trebui s-o citeşti şi tu înainte de a posta. Altfel vei fi în continuare folosit pe post de trompeta. Ca să înţelegi şi tu şi sa nu mai pici in plasa manipulatorilor care au alte interese, este ca si cum Opelul tău valorează odată, 5.000 de euro daca tu nu ai datorii la banca si alta dată (după o săptămâna) 1.000 de euro pentru că tu ai datorii la banca si eşti în incapacitate de plată“, a mai explicat Mitrescu. Lădaru a mai spus că Marin Condescu este cel care ia deciziile, iar restul liderilor sunt doar pioni pe tabla de şah. “Apropo, pe mine nu mă manipulează nimeni, îmi pare rău ca si acum, Condescu, prin isteţimea lui, îşi face jocul, voi sunteţi doar nişte pioni pe tabla de şah iar el e jucătorul”, a mai scris Lădaru.

Vizualizări: 5,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: