Scandalul continuă! Ciurel zice că Răuţ avea agenţi sub acoperire

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, susţine că activitatea lui Ion Răuţ la Direcţia de Pază s-a finalizat cu o plângere penală, deoarece fostul său colaborator ar fi făcut folosit oamenii din subordinea sa pentru „muncă sub acoperire“, lucru ce ar fi pedepsit de lege cu închisoarea. Ciurel nu spune explicit că ar fi depus plângere, ci doar lasă să se înţeleagă. Dar a spus răspicat faptul că a şters numele lui Răuţ din telefon.  

Relaţia dintre Laurenţiu Ciurel şi Ion Răuţ, fostul şef de la Direcţia de Pază, este compromisă definitiv, după cum a spus acesta într-o emisiune la un post local de televiziune. Ciurel a fost deranjat de declaraţiile făcute de Răuţ după ce a fost destituit de la Pază şi spune că i-a şters numele din telefon. „La ora asta Răuţ este un nume pe care l-am şters din telefon”, a spus acesta. Răuţ a fost destituit din funcţia de director la Direcţia de Pază din CE Oltenia. Explicaţia iniţială a conducerii a fost că după un an şi jumătate acolo lucrau 30 de paznici şi 13 şefi.

Plângere penală împotriva lui Răuţ

De această dată, Ciurel dă o altă explicaţie. Directorul a mai spus că Răuț organizase direcţia ca un serviciu sub acoperire şi că aceste activităţi sunt pedepsite de lege cu închisoarea. Ciurel a povestit că totul a început de la un control de rutină la Direcţia de Pază, când nu a putut fi explicată lipsa unor salariaţi de la serviciu. Răuţ ar fi spus, după cum declară Ciurel, că el le-a dat oamenilor respectivi concediu. La finalul lunii, Corpul de Control a verificat dacă acele persoane figurează în concediu şi s-a descoperit că au fost pontaţi. “Am cerut notă explicativă. Ne-am trezit cu un volum de explicaţii care spuneau că: nu trebuie să ne supunem legilor pentru că noi suntem direcţia de pază, noi lucrăm sub acoperire. Domnule, stai puţin, dumneata ai nişte posturi, muncă sub acoperire fac alţii. Ce face omul este interzis, se pedepseşte cu închisoare până la 6 ani dacă interpretezi ce scrie acolo”, a declarat Ciurel. „Spuneau că lucrau sub acoperire ca James Bond, iar ei erau la cules de prune. Nu poţi să scrii tu ca director că la Direcţia de pază nu ne trebuie condici că noi suntem agenţi şi că rigorile legii sunt... Avem anchetele noastre. Sunt lucruri care depăşesc orice fel de imaginaţie”, a adăugat Ciurel.

Întrebat dacă a făcut sesizare, Ciurel a răspuns că: “Vă pot spune că am făcut la fel cum fac sesizări la orice fel de încălcare a legii. Am sesizat şi că mi-au dispărut 100 tone de motorină la Turceni, Craiova, la fel cu ţeava, la fel cu fierul vechi, la fel cu toate”. Culmea este că, anterior, Ciurel declarase că era dispus să-i ofere o altă funcţie lui Răuţ, dar s-a enervat că l-a criticat pe la televiziuni, semn că ilegalităţile făcute de fostul şef de la pază nu erau de netrecut cu vederea. “Noi voiam să-i oferim altă funcţie, dar dânsul a luat-o personal şi a început să colinde televiziuni, se duce la domnul Morega împreună cu doamna Jianu şi-i duce teancuri de hârtii. Morega cum habar nu are din zona economică... Hârtiile le poate lua de pe site. I le prezintă ca pe nişte hârtii secrete”, a spus Ciurel.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: