Scapă de riduri, acnee și cearcăne cu masca cu ouă! Iată șase rețete!

Ouăle sunt o sursă prețioasă de proteine, vitamine și minerale și nu este bun doar pentru sănătate, ci și pentru comsmeticile făcute acasă. Oul poate fi folosit pentru toate tipurile de ten sau problemele cu părul. Iată câteva rețete:

Hidratare cu ouă: Sparge două oră, separă gălbenușurile de albușuri și folosește doar gălbenușurile. Adaugă două lingurițe de ulei de migdale dulci și amestecă bine. Aplică această compoziție pe față și decolteu, evitând zona ochilor, și lasă să acționeze 15 minute. Clătește apoi cu apă călduță. Această mască este ideală pentru tenul uscat.

Piele tonifiată: Amestecă un gălbenuș și o lingură de smântână grasă și o lingură de suc proaspăt de morcov. Amestecă bine, aplică pe față, lasă să acționeze 5-10 minute și clătește cu apă călduță și încheie cu un jet de apă rece. Masca este ideală pentru revigorarea și hrănirea pielii.

Fără cearcăne: Albușul are un efect astringent, închide porii, curăță pielea, atenuează cearcănele și pungile de sub ochi. Întinde pe cearcăne o picătură-două de albuș nebătut și lasă să acționeze câteva minute după care clătești cu apă călduță. Această procedură netezește pielea și alungă semnele de oboseală.

Mască de curățare: Amestecă albușul unui ou cu o lingură de făină de mălai, aplică mixtura pe piele și lasă să acționeze 5 minute. Spală-te cu apă caldă, apoi cu apă rece. Vei vedea că tenul va rămâne curat și porii nu vor mai fi așa vizibili.

Pentru ten gras, cu tendință spre acnee: Bate un albuș spumă, aplică spuma de față și gât și lasă 10-15 minute.  Clătește. Pielea va fi mată, iar porii se vor închide. Aplică o dată pe săptămână.

Fără riduri: Albușul acționează ca un antirid natural. Bate un albuș până devine spumă, adaugă o linguriță de ulei de măsline și, dacă vrei, încă una de suc de lămâie. Amestecă și aplică pe față, evitând zona ochilor. Lasă 30 de minute și apoi clătește cu apă rece. Pentru un rezultat viizibil aplică masca de 2 ori pe săptămână.

Vizualizări: 4,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: