Scarlatina, din nou în grădiniţe. Ce spun medicii!

Noi cazuri de scarlatină au apărut izolat în câteva unităţi de învăţământ preşcolar din Târgu Jiu. Medicii spun că nu sunt motive de îngrijorare, pentru că vârful epidemiei de scarlatină a fost depăşit, iar cazurile semnalate sunt minore. Chiar şi aşa, medicii spun că de cele mai multe ori apar confuzii între scarlatină şi rujeolă.

Două grădiniţe din Târgu Jiu sunt în prezent în atenţia autorităţilor sanitare după ce asistentele din cadrul cabinetelor şcolare au diagnosticat câţiva copii cu scarlatină. Medicii spun că doar două cazuri din cele semnalate au fost cu scarlatină, restul fiind de fapt rujeolă. „Am avut două cazuri izolate săptămâna trecută care într-adevăr a fost scarlatină, dar au mai fost nişte cazuri care au fost trimise către noi cu diagnosticul de scarlatină direct de la cabinetele şcolare dar au fost infirmate; a fost de fapt rujeolă. În momentul de faţă nu avem decât două cazuri de scarlatină care sunt staţionare, altele nu au mai fost”, a declarat Costinel Popescu, medic infecţionist în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Potrivit medicilor, nici cazurile de scarlatină şi nici cele de rujeolă nu se mai manifestă atât de violent ca la finele anului trecut. „Unul singur mai este internat cu scarlatină, iar cu rujeolă sunt trei sau patru. Majoritatea nu se mai internează, a trecut acel vârf epidemic”, a mai spus medicul Costinel Popescu.

În ceea ce priveşte Direcţia de Sănătate Publică, aceasta a luat deja măsurile de a dezinfecta sălile de clasă unde s-a identificat scarlatina, iar copiii au fost retraşi din colectivitate. Scarlatina este o boală contagioasă. „Scarlatina este cu febră, frisoane, rino-faringită, o angină roşie. Febra poate să atingă valori destul de ridicate, dureri în gât, refuzul alimentaţiei şi după 48-72 de ore de la debutul febrei apare şi erupţia caracteristică”, a mai precizat medicul Costinel Popescu.

Vizualizări: 3,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: