Scenarii politice pe final de an: Romanescu, Ciocea și Iordache, la ALDE

Scena politică din Gorj stă pe un butoi de pulbere. Se zvonește că doi primari și un fost edil ar negocia adeziuni la ALDE. Printre ei, primarul de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Gurile rele mai spun că aceștia ar fi avut chiar și discuţii cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Marcel Romanescu, Ion Ciocea și Ion Iordache ar fi cei trei care ar vrea să producă schimbări masive pe scena politică din Gorj, dacă luăm în calcul ultimele zvonuri care au invadat media și anturajul politicienilor din judeţ. Despre cei trei se spune că vor trece la ALDE și ar fi avut deja negocieri cu Tăriceanu.

Ion Iordache, fostul primar PNL de la Turceni, nu neagă și nici nu confirmă acest scenariu. „Nu mă întrebaţi lucruri personale că nu e cazul. Nu vreau să vorbesc nimic care are legătură cu alte persoane. Deocamdată, eu mi-aș dori să am cât mai mulţi oameni puternici lângă mine, dar nu e cazul. Sunt destui oameni în judeţ care îmi cer să se implice oamenii în care au încredere și să se schimbe ceva. Doar am discutat în anumite cercuri și fiecare face din ţânţar armăsar. Dacă acești domni vor să se implice, este de discutat”, a declarat Ion Iordache.

Ciocea așteaptă să fie independent

Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, nu mai are nimic de împărţit cu PSD, deși a fost ales primar pe listele acestuia. De la alegerile parlamentare de anul trecut, edilul s-a despărţit de partid, candidând independent. Cu toate acestea, nici el nu a demisionat și nici partidul nu l-a exclus. „Nu am fost la nicio negociere. Lumea vorbește. și eu mai aud așa câte una. Când m-oi hotărî să fac vreo alegere, o voi face eu publică. Sunt doar zvonuri. Eu îl apreciez pe domnul Tăriceanu. Când cei de la PSD mă vor declara independent, voi pleca cu o echipă și facem un partid. Voi ieși pe faţă”, a fost reacţia primarului Ion Ciocea.

Cine sunt acoperiţii din ALDE?

În ALDE nu pare să fie liniște. Scandalul este mare între primarul de la Rovinari și liderul Dian Popescu. „M-am uitat cum vociferează toată lumea. Că m-au găsit pe mine mărul discordiei. Vorbește cine nu are de lucru. Pe mine mă interesează de orașul meu și politic mă interesează ca partidul nostru să meargă. Restul, ce discută pesediștii, ce discută peneliștii, ce discută acoperiţii noștri din ALDE care discută cu alte partide pe la spate, e problema lor. Avem acoperiţi și la ALDE, ca peste tot. O să fie daţi afară. O să avem alegeri statutare, să avem și noi un președinte ales ca toţi oamenii”, a declarat Robert Filip, la Radio Infinit. În plus, Filip a avut și o explicaţie pentru faptul că Dian Popescu nu-și dorește oameni pregătiţi în jurul lui. „Nu vrea să aibă oameni buni pe lângă el să nu vină unul să-i ia capul. Este aceeași strategie pe care o aplică și Dan Vîlceanu și alţi pesediști, dar este greșită. Mie nu-mi trebuie să fiu președinte la ALDE”, a spus primarul Robert Filip.

Replica lui Dian Popescu nu s-a lăsat așteptată. I-a transmis lui Filip să lase ciocul mic. „Domnului Filip îi recomand să vorbească în Birou dacă are ceva de spus. Dacă nu, să ne lase în pace cu astfel de declaraţii. Să lase comentariile din presă că nu e purtătorul de cuvânt al partidului”, a fost declaraţia lui Dian Popescu.

Vizualizări: 2,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: