Schimbări în echipa lui Ciurel! Directoratul, selectat de Kienbaum?

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat într-o conferinţă de presă că vor fi schimbări în echipa sa, chiar dacă mandatele directorilor au fost prelungite cu 60 de zile. Mai mult, Ciurel a spus că Fondul Proprietatea a propus ca membrii Directoratului să fie selectaţi tot de firma de recrutare Kienbaum. Reamintim că Ciurel a fost numit manager privat, cu un mandat de patru ani, fiind selectat de aceeaşi firmă.

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a votat, odată cu numirea lui Ciurel manager privat, şi prelungirea mandatelor directorilor cu 60 de zile. Întrebat dacă va face schimbări în echipa sa după trecerea celor 60 de zile, acesta a spus că modificări vor fi şi în cursul acestei perioade. „O să fie şi în interiorul celor 60 de zile“, a spus Ciurel.

Mai mult, Ciurel a menţionat că Fondul Proprietatea, acţionar al companiei, a cerut ca şi Directoratul să fie ales de firma Kienbaum, lucru ce-l nemulţumeşte. „Fondul Proprietatea a cerut ca echipa, nu ştiu până la ce nivel, să fie aleasă tot prin selecţie cu firma Kienbaum. Nu se poate face la nesfârşit selecţie. Dacă ne apucăm să selectăm şi membrii Directoratului tot aşa, încă o mie de CV-uri, interviuri, ne apucă sfârşitul anului fără conducere stabilă. Nu cred că va fi agreată de minister această idee“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Acesta a comentat şi criticile Fondului cu privire la numirea sa ca manager corporatist. „Dacă au făcut-o, probabil au motive, nu o făceau fără motiv. Pentru cei din interior nu a fost o surpriză. 99% din deciziile luate în Consiliul de Supraveghere au fost cu votul lor contra. E o filozofie diferită a celor doi acţionari. Dacă statul doreşte o expansiune a activităţi, dezvoltare pe termen lung, filozofia celuilalt e profitul imediat“, a declarat acesta.

BANI

Firma Kienabum a încasat 150 de mii de euro de la Guvernul României pentru a selecta managerul profesionist la CE Oltenia, dar şi membrii Consiliului de Supraveghere. În final, firma de recrutare a ajuns la concluzia că managerul de la stat este potrivit pentru această funcţie, iar lista cu nume pentru Consiliul de Supraveghere nu a mai apărut.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: