Şcoala „Alexandru Ştefulescu”, şantier în plin an şcolar

Autorităţile locale au alocat, după aproape trei ani de promisiuni, bani pentru extinderea Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Unitatea de învăţământ are nevoie urgentă de extindere, fiind cea mai solicitată şcoală din municipiu, şi acum elevii învăţând în condiţii nu tocmai bune din punct de vedere al spaţiului. Ca şi cum nu ar fi de ajuns, autorităţile locale anunţă că lucrările demarează în toamnă, adică în plină activitate şcolară.

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu îşi măreşte capacitatea cu încă patru săli de clasă şi o sală multifuncţională, la care se adaugă noi toalete şi câteva anexe. Cert este că solicitările conducerii şcolii sunt mult mai vechi, cel puţin trei ani, însă abia anul acesta s-au găsit fondurile necesare, respectiv suma de două milioane de lei. Nevoia de spaţiu este stringentă la „Ştefulescu” câtă vreme anul acesta s-au înscris la clasa pregătitoare un număr de 172 de copii, cu mult peste alte şcoli concurente din oraş, spune directorul Aurel Popescu. „Prin comparaţie, Şcoala 8 are 109 elevi înscrişi în clasa pregătitoare. Avem foarte mulţi copii, au năvălit la noi şi nu avem spaţiu şi extinderea ne era promisă de acum doi-trei ani. Acum se face sigur, s-au alocat banii şi pe procedură începe licitaţia şi să sperăm că o să şi termine, probabil doi ani durează lucrările”, a declarat Aurel Popescu, directorul Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu”.

Lucrările de extindere încep în toamnă. Astfel că elevii vor avea de suportat, pe lângă lipsa de spaţiu, şi un şantier în lucru. „Ne-au spus că în septembrie-octombrie se organizează licitaţia, avem o extindere cu patru săli de clasă, o sală multifuncţională, un fel de amfiteatru, câteva toalete, câteva anexe, avem o alocare de două milioane lei”, a mai spus Aurel Popescu, directorul Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu”.

Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: