Şcoală redeschisă în satul de expropriaţi Rogojelu. Discuţii aprinse!

Vechea şcoală din satul Rogojelu din comuna gorjeană Fărcăşeşti, închisă acum mulţi ani, va fi reabilitată cu fonduri guvernamentale. Autorităţile vor să înfiinţeze aici o şcoală primară şi să mute clasele de profesională de la liceu. Consilierul local Marius Bălu consideră însă că este o investiţie inutilă, pentru că imobilul s-ar afla în perimetrul ce va fi expropriat de CE Oltenia, cetăţenii din zonă fiind afectaţi de zgomotul produs de termocentrala aflată lângă casele lor.

Şcoala din satul Rogojelu s-a închis acum circa două decenii. Administraţia locală a obţinut, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II, circa 670 mii lei pentru a o reface şi a-i reda utilitatea de altădată. Consilierul local Marius Bălu nu vede însă ce rost are realizarea de investiţii la această şcoală, fiind vorba de o clădire aflată lângă casele ce vor fi strămutate anul acesta de CE Oltenia. „Prima dată, primarul a făcut solicitare pentru extindere. Eu nu am vrut să votez pentru că nu avea voie să dea autorizaţie de construcţie în zonele care sunt demolabile. După aceea a dat o altă hotărâre, pentru reabilitare, pentru că nu mai trebuie să mai dea autorizaţie de construcţie. Să bagi 700 mii lei în ruina aceea şi are termen ca până în 2021 să fie finalizată. Nici nu se apucă bine de lucrări, că deja o să fie demolată. Din cea am înţeles de la directorul CEO, domnul Boza, la sfârşitul anului 2019, toată partea aceea o să fie demolată. Şcoala este exact în spatele Termocentralei Rovinari. Primarul poate să dea cu subsemnatul pentru chestia aceasta, pentru că face o investiţie într-o zonă demolabilă”, a declarat consilierul local Marius Bălu.

 „Şcoala nu este expropriată”

Primarul Constantin Drăgoescu spune că fosta şcoală este situată la câteva sute de metri de casele ce vor fi demolate. „Şcoala nu este în zona de expropriere şi prindem reabilitare şi dotare. Sunt sigur, pentru că am documente la primărie. Nici PNDL nu ne aproba dacă era în zonă de expropriere. Va fi şcoală primară şi am ajuns la o înţelegere cu doamna directoare să mutăm şcoala profesională de la Liceul Roşia Jiu, deoarece acolo nu avem spaţiu. Casele ce vor fi expropriate sunt la 200-300 de metri. Şcoala nu este expropriată. Consilierul Bălu numai reclamaţii ştie să facă. Vine la şedinţe şi nici nu votează. E primul proiect pe fonduri extrabugetare pe care îl atragem în comuna Fărcăşeşti. Sunt primii bani care ne vin în comună”, a comentat Constantin Drăgoescu, primarul comunei Fărcăşeşti.]

Administraţia locală pregăteşte în această perioadă documentaţia în vederea scoaterii la licitaţie a lucrărilor.

Vizualizări: 1,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: