Școală transformată în centru pentru bătrâni şi copii

O fostă şcoală din comuna gorjeană Bumbeşti Piţic va fi transformată în centru pentru bătrâni şi copii. Clădirea în care odinioară se desfăşurau activităţi şcolare va fi reabilitată şi dotată cu bani de la Uniunea Europeană. „Acum două săptămâni, am depus la Craiova, prin Grupul de Acţiune Locală din care facem parte nouă comune, un proiect de schimbare de destinaţie a Şcolii Poienari în vederea înfiinţării unui centru multifuncţional pentru vârstnici şi elevi. Pentru vârstnici ca să aibă unde să-şi petreacă timpul liber, pentru a fi consultaţi, iar elevii care nu pot să se pregătească după orele de curs, o să aibă acolo un cadru care să-i îndrume”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.

Autorităţile locale au primit deja vreo 20 de cereri de la părinţii copiilor şi alte 25 de la vârstnici. Contractul de finanţare pentru această investiţie va fi semnat în perioada următoare la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Craiova.   

Cândva, la şcoala din Poienari studiau circa 200 de elevi. Clădirea a rămas în paragină după ce s-a închis. Centrul multifuncţional va fi în administrarea primăriei pe o perioadă de 5 ani.

Autorităţile locale au nevoie şi de avizul Ministerului Educaţiei pentru a putea schimba destinaţia clădirii. (A.P.)

Vizualizări: 896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: