Scoarța: Economii consistente după iluminatul cu porția

Primarul din Scoarţa a găsit o soluție de compromis pentru a putea acoperi cele 28 de salarii de la primărie. Stinge toate becurile din comună timp de trei ore în fiecare noapte. Așa, într-un singur an, economisește aproape 30 de mii de lei.

Primarul Ion Stamatoiu nu a luat decizia acum. „În fiecare noapte, becurile din comună se sting între orele 01.00 și 04.00. Programul iluminatului este între 17.00 și 01.00 noaptea și apoi becurile se mai aprind la 04.00. Până și oamenii din comună mi-au spus că este o decizie bună. Plus de asta, noi facem și economii. Plătim, în fiecare lună, la iluminat șase sau chiar șapte mii”, a explicat Ion Stamatoiu.

Localnic: Dă frâu liber hoților!

Edilul susține că toate salariile au crescut în această vară și la primăria pe care o conduce. Peste 80 de mii de lei cheltuiește instituția cu salariile celor 28 de angajați. Nu toți localnicii văd cu ochi buni iluminatul cu porția. „Cum să stingi becurile chiar după 1 noaptea? Atunci toată lumea se duce să se culce și tu le dai frâu liber hoților!”, a fost replica unei femei din comună. „Nu ne mai simțim în siguranță. Cei care au mai rămas la sate suntem noi, bătrânii. Ar putea să facă economii din alte părți. Nu de la iluminat. Ori ar putea să aprindă becurile mai târziu. La 5 după-amiază e încă lumină”, ne-a spus un alt localnic. 

Vizualizări: 622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: