Şcolile din Glogova au calorifere, dar nu au centrale

Elevii şi profesorii de la Glogova se încălzesc la sobe vechi de 40 de ani. Asta pentru că, deşi în şcoala sunt instalate caloriferele, şcolile din localitate nu au beneficiat şi de centralele termice necesare.

La şcolile din Glogova elevii şi profesorii se încălzesc la sobele vechi de zeci de ani. În unele clase acestea abia mai fac faţă. Interesant este că şcolile beneficiază de toate instalaţiile pentru încălzire centralizată de peste trei ani, însă lipsesc centralele termice. Nefolosite, caloriferele şi ţevile instalaţiilor pentru încălzire au început deja să ruginească şi să se degradeze. „S-au deteriorat foarte mult caloriferele. Unele au ruginit, altele s-au rupt. Cred că ar fi absolut necesar, ca măcar în acest an să ne instaleze centralele termice, pentru că este de datoria lor să facă acest lucru”, susţine Ion Mihăiţă, directorul Şcolii Generale din Glogova.

După cheltuiala făcută cu cumpărarea caloriferelor şi tuturor ţevilor necesare instalaţiilor, primarul din localitate susţine că nu mai sunt bani la bugetul local din care să cumpere şi centralele termice. „Am făcut atât cât am avut bani. Acum dacă nu mai sunt bani la buget, de unde să dăm banii pe centrale. Am pus caloriferele de câţiva ani, a existat un proiect, dar nu mai avem bani”, susţine Ion Şalapa, primarul localităţii Glogova.

Vizualizări: 263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: