Sculpturile care au „zăcut” pe malul Jiului vor fi mutate

Cele șase sculpturi abandonate pe malul Jiului vor fi, în sfârșit, amplasate în oraş. La aproape un an de când „zac” în apropierea insuliței, autoritățile au reușit să obțină avizele necesare pentru ca operele să fie mutat. „A fost o mică întârziere în ceea ce privește amplasarea lor. Sunt luate avizele, autorizațiile. S-au făcut soclurile pentru amplasarea lor. Eu sper să fie amplasate până la data de 1 august. Vor fi amplasate în Parcul de pe Insuliță, iar una dintre ele va fi amplasată la Prefectura Gorj”, a declarat Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Promovare și Cercetare „Constantin Brâncuși”.

În acest an, Primăria Târgu Jiu a stabilit ca tabăra de sculptură să aibă loc la Bârsești. „Suntem în plină pregătire a simpozionului. Locul de desfășurare va fi la Bârsești, în clădirea Centrului Multifuncțional. Am încheiat un parteneriat cu liceul de acolo. Este un spațiu foarte bun. Așteptăm să vină piatra de andezit în care vor lucra, și în acest an, sculptorii. Să sperăm că vor ieși opere de valoare astfel încât patrimoniul municipiului Târgu Jiu să fie îmbogățit”, a mai explicat Strâmbulescu.

În prezent, aproximativ 100 de sculpturi, rezultate în urma acestor evenimente, au fost amplasate, după bunul plac al autorităților, în diferite zone din oraș. Pentru asta, nu au cerut niciun aviz de la Ministerul Culturii. Cele mai multe opere au fost puse în sensurile giratorii din Târgu Jiu ori în alte parcuri unde s-au transformat doar în niște pietre înnegrite de timp pentru că nu au mai fost îngrijite.

Galerie foto



Vizualizări: 550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: