Se caută director la CEO. Ciobotărică, demis de judecători!

Laurențiu Ciobotărică nu mai poate rămâne în funcția de director general al CE Oltenia, decizia aparținând judecătorilor Curții de Apel Craiova. Hotărârea a fost luată marți și este definitivă. În plus, de data aceasta și împotriva lui Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere, s-a luat măsura controlului judiciar.

Contestația depusă de DNA, dar și de Ciobotărică și Jianu s-a soluționat marți, la Curtea de Apel Craiova, judecătorii dispunând ca pe perioada controlului judiciar acesta să nu mai exercite atribuțiile de director la CE Oltenia: “(...) Dispune ca inculpatul Ciobotarică Ion Laurențiu, pe durata măsurii controlului judiciar, să nu exercite activitatea în exercitarea căreia este acuzat că ar fi săvârșit infracţiunea, și anume director general al Complexului Energetic Oltenia SA Târgu Jiu”. O măsură similară a fost luată și împotriva directoarei de la Juridic, Dorina Jianu, care nu mai poate avea această funcție. De asemenea, Curtea de Apel a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Daniel Antonie, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 31 mai. Totodată, judecătorii i-au impus acestuia “să nu comunice cu inculpaţii Jianu Dorina, Ciobotarica Ion Laurentiu şi martorii Radu Cristian Eugen, Medinţu Aurel, Petroniu Ion, Slăvulete Ioana Delia, Boca Vasile, Olaru Sorin aspecte ce ţin de prezenta cauză, sau cu membrii familiei acestora, direct sau indirect”. Practic, el poate rămâne în funcția de director al Diviziei Miniere. Decizia este definitivă.

Laurențiu Ciobotărică, Dorina Jianu și Daniel Antonie sunt cercetați pentru că i-au acordat, ilegal, lui Aurel Medințu plăți compensatorii în valoare de 120.000 de lei.

Vizualizări: 5,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: