Se schimbă radical Liga 1. Ce noutăţi se pregătesc!

Federaţia Română de Fotbal le pregăteşte o surpriză de proporţii celor 14 cluburi din Liga 1. Din sezonul viitor, lupta pentru stabilirea retrogradatelor şi a ultimei echipe calificate în Europa League se poate schimba esenţial.

Firma olandeză recomandată de UEFA pentru îmbunătăţirea sistemului competiţional din Liga 1 a propus schimbarea desfăşurării play-out-ului. În prezent, pentru evitarea retrogradării se bat cele opt echipe care n-au prins play-off-ul, grupate toate într-o serie. Interesul fanilor, dar şi al televiziunilor pentru aceste partide este unul extrem de mic, de aceea se doreşte un sistem care să dinamizeze radical competiţia. Aşadar, în play-out vor fi schimbări majore. Cluburile ar urma sa fie împărţite în două serii de câte 4 care ar urma să joace în sistem fiecare cu fiecare, deci şase meciuri, scrie Gazeta Sporturilor. Play-off-ul va rămâne neschimbat.

Barajul pentru Europa: se joacă încrucişat, locul 1 dintr-o serie cu locul 2 din cealaltă, tur-retur; câştigătoarele celor două baraje joacă între ele, tur-retur, iar câştigătoarea play-out-ului va juca baraj cu ultima echipă din play-off, clasată pe ultima poziţie de cupă europeană. Se va juca tur-retur. Cine câştigă merge în Europa.

Baraje pentru Liga 1: se joacă încrucişat, locul 3 dintr-o serie cu locul 4 din cealaltă, tur-retur. Echipele care pierd retrogradează; cine câştigă se va întâlni în alt baraj, tur-retur, iar învingătoarea se salvează, învinsa va juca baraj tur-retur cu ocupanta locului 3 din liga a 3-a.

Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: