Ședință între administrația și sindicatele din CEO. Ce se discută!

Liderii sindicali din Comisia de negociere cu administrația CE Oltenia au fost convocați miercuri, 27 aprilie, la sediul companie, unde vor fi informați despre planul de redresare al companiei, pe patru ani, care prevede 2000 de disponibilizări în 2016.

Sindicaliștii care fac parte din comisia de negociere, delegați de federațiile reprezentative la nivel de sector, au fost chemați de managerul CE Oltenia la o ședință la care le va fi prezentat planul de eficientizare, reorganizare și restructurare al companiei pentru perioada 2016-2020. "Miercuri va avea loc o ședință a Directoratului cu sindicatele. Nu este o ședință de negociere, ci de informare în privința a ceea ce vrem să facem. Resursele Umane vor să le prezinte o notă privind programul de restructurare, de disponibilizare și strategia minieră”, a declarat Ionel Ilie, directorul Diviziei de Energie.

Liderii de sindicat care fac parte din comisia de negociere au evitat să dea vreun punt de vedere legat de această ședință, explicând faptul că a fost o convocare neoficială a administrație CE Oltenia. Pentru că ședința este una de informare și nu de negociere, discuțiile nu se vor finaliza prin semnarea vreunui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Probabil după această ședință informativă va urma și o rundă de negocieri prin care sindicatele și administrația vor conveni asupra plăților compensatorii cu care vor pleca acasă disponibilizații dar și alte puncte privind protecția socială a concediaților. La prima discuție dintre administrație și sindicate pe seama acestui plan de redresare al companiei s-a pus în discuție concedierea colectivă a 2000 de mineri și energeticieni. Sindicaliștii spuneau la acea vreme că sunt de acord doar cu plecarea din sistem a celor angajați după disponibilizările din vara lui 2015 și cu cei care au încasat plăți compensatorii în trecut și au fost reîncadrați în companie.

Vizualizări: 4,987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: