Șefa către angajată: Dacă vrei bani, du-te la produs!

Are 19 ani și vrea să muncească pentru a-și face un rost în viață. Este vorba de o tânără din Bălești, umilită de patroana unui restaurant din Târgu Jiu. Tabita Giugelea a depus plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, de unde i s-a spus că va primi un răspuns în 30 de zile. Tânăra nu vrea decât să-și primească salariul, după care va pleca la muncă în străinătate.

Tabita Giugelea provine dintr-o familie cu mulți copii. Două dintre surorile ei, eleve la școala profesională, au făcut practică la un restaurant din Târgu Jiu, care are și hotel. A aflat de la ele că restaurantul are nevoie de un ajutor de bucătar și a mers să se angajaze. Se întâmpla pe 18 octombrie, iar de atunci a tot întrebat când primește contractul de muncă să-l semneze și mai ales când primește salariul. „Șefa mi-a spus: «Dacă vrei bani, du-te la produs! Eu nu am bani să-ți dau. Nu ai nicio dovadă că ai lucrat aici»”, povestește Tabita Giugelea.

Tânăra are personalitate și își cunoaște drepturile, așa că a mers la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, unde a depus o plângere înregistrată pe 22 noiembrie. „Cum să nu lucrez acolo, se vede pe camerele de supraveghere. Pot să descriu în amănunt unde este fiecare lucru în bucătărie, vă pot spune numele colegilor cu care am lucrat”, a spus tânăra.

Fata este dezamăgită de faptul că de la ITM i s-a spus că o să primească un răspuns abia în 30 de zile. Nu vrea decât să își ia salariul și să plece la muncă în străinătate. „Lucram o zi da și una nu. Stăteam câte 16-17 ore la serviciu, m-au chemat și din libere. Cum să spună că nu mă plătesc, că nu au bani?”, a spus tânăra.

„Pandurul” va urmări acest caz și va dezvălui numele restaurantului atunci când Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj își va finaliza ancheta. Păcat însă că încă un tânăr va lua calea străinătății, într-un județ în care angajatorii se plâng că nu mai găsesc forță de muncă.

Vizualizări: 39,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: