Şefii PSD Gorj se întrec în laude pentru Dragnea

Florin Cârciumaru, şeful PSD Gorj, deputatul Mihai Weber şi Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, au susţinut marţi o conferinţă de presă pentru a se lăuda că au adus prin PNDL2 peste 600 de milioane de lei în judeţ. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a ţinut să-l laude mai ales pe Liviu Dragnea, şeful PSD, pentru că el a fost cel care a iniţiat proiectul în 2013, proiect care s-a dovedit extrem de benefic pentru primari şi pentru mediul de afaceri.

„Cel mai de succes program în România a fost Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iniţiat în 2013 de vicepremierul guvernului, domnul Dragnea, preşedintele PSD”, a spus Cosmin Popescu, precizând că PNDL a fost cel mai funcţional program dintre toate privind modul de decontare. „Dacă atunci când funcţiona hotărârea guvernului 577 se aştepta un an, un an şi jumătate pentru decontarea unor facturi, pot să spun că din 2013 fiecare executant de lucrări încasează ceea ce lucrează în termen de 15 zile de la data înaintării facturilor şi documentaţiei către Ministerul Dezvoltării Regionale”, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Termen pentru primari

Şeful Consiliului Judeţean Gorj a atras atenţia autorităţilor locale că au termen 30 octombrie să prezinte documentaţia tehnică necesară semnării contractului de finanţare. „30 octombrie este dată importantă pentru că o să mai existe finanţări pe parcursul anului 2017 şi 2018. O să mai fie o nouă alocare în luna decembrie a anului 2017. De asemenea, o să mai fie o nouă fază de realocare pe tot parcursul anului 2018 ca urmare a demarării procedurilor de licitaţie”, a mai spus Cosmin Popescu.

Primarii PNL îi mulţumesc lui Cârciumaru

Întrebat cum comentează declaraţiile adversarului său politic, Dan Vîlceanu, cu privire la faptul că banii din PNDL sunt „doar pe hârtie”, senatorul Florin Cârciumaru a spus: Noi, în calitatea noastră de parlamentari de Gorj, ne-am luptat ca prin acest program să ajungă la Gorj cât se poate de mult ca sumă financiară şi, spre surprinderea domnului Vîlceanu, pot să spun, nu dau nume, că am primit «n» telefoane de mulţumire de la primarii PNL pentru că nu se aşteptau ca ei să fie susţinuţi în mod egal cu primarii PSD”. SUME

Judeţul Gorj a primit prin PNDL2 suma de 22.028.411 lei pentru dotarea dispensarelor medicale şi a centrelor de permanenţă, 231.697.563 lei pentru alimentări cu apă şi reţele de canalizare, 109.375.795 lei pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ şi 304.074.223 lei pentru infrastructura rutieră.

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: