Şeful ITM Gorj anunţă controale în fiecare comună

Acţiune inedită la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Reprezentanţii instituţiei au anunţat că de la 1 noiembrie vor avea loc controale în fiecare localitate în parte pentru a preveni munca fără forme legale. Practic, inspectorii de muncă vor bate la uşa fiecărui angajator pentru a-l informa cu privire la riscurile folosirii muncii la negru.

„Vom lua fiecare localitate la rând şi vom merge la fiecare angajator să încercăm să-i explicăm că trebuie să respecte legea”, a spus şeful ITM Gorj, George Romanescu. Reprezentanţii instituţiei spun că amenzile sunt foarte mari şi că nu doar angajatorul riscă sancţiuni, ci şi salariaţii găsiţi fără contract de muncă.

„După cum ştiţi, legea este modificată, este o amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană surprinsă fără forme legale de angajare. Nu mai este de joacă şi ne-am propus ca de la 1 noiembrie să facem o muncă foarte mare de prevenire, dar în acelaşi timp, dacă vor fi descoperite cazuri de muncă fără forme legale, să fie sancţionaţi pe măsură”, a declarat George Romanescu, şeful ITM Gorj, care a precizat că pe lângă amenzile foarte mari, angajatorii riscă şi închiderea activităţii.

Vizualizări: 587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: