Şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu se apără: Nu e răzbunare!

Conducerea Poliţiei Locale Târgu Jiu a făcut precizări în legătură cu cercetarea disciplinară a liderului de sindicat Stelian Mihu, organizatorul protestului de la mijlocul lunii octombrie. Preşedintele Pro Lex, Stelian Mihu, a susţinut că este vânat şi că e vorba de o răzbunare a directorului Florin Urdea, după ce a întârziat cu depunerea unui raport. „Am depus raportul în aceeaşi zi, dar mai târziu. Asta nu constituie abatere disciplinară. Ar fi fost abatere dacă nu l-aş fi întocmit”, a spus Mihu.

Şefii Poliţiei Locale îl contrazic. „Se precizează faptul că cercetarea disciplinară nu reprezintă un «act de răzbunare» în condiţiile în care în Regulamentul Intern al Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu este specificat faptul că la ieşirea din serviciu, poliţistul local va întocmi/completa raportul de activitate conform modelului stabilit de către conducerea instituţiei la propunerea şefilor de compartiment, precum şi fişele de intervenţie la eveniment”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Totodată, reprezentanţii Poliţiei Locale au mai spus, contrar afirmaţiilor sindicalistului Mihu, că Sindicatul Pro Lex are reprezentant în comisia de disciplină, dar şi că instituţia deţine armament şi muniţie „în limita bugetului aprobat în acest sens”.

În acelaşi context, Poliţia Locală Târgu Jiu a precizat că a achiziţionat 17 pistoale Glock 19 şi muniţia aferentă, urmând ca săptămâna viitoare poliţiştii locali să înceapă instruirile cu noul armament.

Vizualizări: 942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: