Șeful Secției Urologie, găsit incompatibil. Nu-şi pierde încă funcţia!

Veste proastă primită de unul dintre cei mai apreciați medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Vasile Bălășoiu, șef al secției Urologie, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate pentru că a fost și administrator al unei firme a cărei activitate era asemănătoare cu cea desfășurată de medic la spitalul de stat, situație în care, probabil, se află și alți colegi de-ai săi. „În perioada 29 mai 2006 - 21 decembrie 2016, a deținut simultan funcția de șef Secție Urologie în cadrul Spitalului Județean de Urgențã Târgu-Jiu și funcția de administrator în cadrul S.C. Uromed Cab S.R.L., având ca obiect principal de activitate «activitãți de asistențã medicalã specializatã»,, arată ANI într-un comunicat de presă.

Medicul are posibilitatea să conteste decizia respectivă în instanță, în caz contrar riscând să fie schimbat din funcție. Tiberiu Tătaru, şeful Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, spune că Bălăşoiu va rămâne în continuare medic şef. „Dacă acţionează în instanţă decizia Autorităţii Naţionale de Integritate, rămâne pe post până când pierde sau câştigă procesul. Dacă nu contestă în instanţă, atunci pierde funcţia de medic şef de secţie în două săptămâni. Cu siguranţă rămâne în continuare medic şef, pentru că din câte ştiu eu va acţiona în instanţă”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. 

Procesul cu ANI poate dura însă ani de zile de acum încolo, suficient pentru o eventuală retragere la pensie a celui vizat de acțiunea inspectorilor de integritate.

Vizualizări: 4,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: