„Separaţi în casă”, premieră la teatrul din Târgu Jiu

Actorii Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu pregătesc o nouă premieră. Este vorba de piesa "Separați în casă", semnată de regizorul italian Achille Roselletti. Este o comedie care spune o poveste "de dragoste nebună". Spectacolul va fi prezentat în premieră sâmbătă, 4 martie, cu începere de la orele 19.

Piesa de teatru "Separați în casă" spune povestea unei familii italiene, acţiunea desfăşurându-se undeva la începutul anilor '60. Este o comedie tipic italiană, adaptată de Achille Roselletti pentru publicul din Gorj. În fapt, este prezentată povestea unui cuplu italian, Eugeniu și Delfina. "Este o comedie puțin nebună, care se întâmplă în Italia, în 1961. Această poveste vorbește despre dragoste fără să se vorbească despre iubire. Este o ceartă continuă, dar există o dragoste mare în spate care unește această familie, la începutul boom-ului economic, atunci când toți credeau că pot ajunge bogați. Era o totuși o comunitate mai săracă, căreia îi era teamă de viitor și atunci erau atenți și la micile cheltuieli", a declarat Achille Roselletti.

În fapt, cele două personaje principale ale acestei piese ajung într-o situație critică din viața lor și decid să divorțeze. Asta în condițiile în care nu au reușit să aibă un copil care să le sudeze această relație, certându-se mai mereu. El, care era zgârcit de fel, nu a vrut să achite cheltuielile cu divorțul. De altfel, la acea vreme în Italia nu prea era un lucru obișnuit ca un cuplu să divorțeze. Soțul este îndrumat de un prieten să locuiască împreună cu soția în continuare, dar să împartă casa în două, să stea separați. Lucru care s-a și întâmplat, prin ridicarea unui zid separator, dar certurile au continuat. Despre ce s-a întâmplat mai departe cu acest cuplu, regizorul nu a vrut să spună mai multe. Cei care vor dori să afle deznodământul trebuie să vadă spectacolul. Cei care vor veni la premieră vor primi și un ziar din partea regizorului, scris în italiană, în care vor putea afla despre lucrurile importante care s-au întâmplat în anul 1961 în lume. Ideea este aceea de a-i introduce pe spectatori în atmosfera de atunci, dar și să rămână cu o amintire.

Piesa va mai fi jucată la Teatrul "Elvira Godeanu" în perioada 4-14 martie. Costul unui bilet de intrare la premieră este de 60 de lei, atât pentru adulți, cât şi pentru copii și alte categorii de persoane. Achille Roselletti lucrează cu teatrele din România de mai bine de două decenii. În prezentarea acestei piese, a vorbit frumos despre poporul român.

Vizualizări: 1,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: