Servicii medicale mai scumpe pentru mineri şi energeticieni

Societatea Medserv Min, cea care asigură serviciile medicale pentru salariații CE Oltenia, este în impas. Conducerea unității spune că trebuie să crească tarifele pe care le practică, în caz contrar societatea și-ar putea închide porțile. Speră să găsească înțelegere la CE Oltenia, care este principalul beneficiar al serviciilor oferite de Medserv Min. Prin actualizarea tarifelor, CE Oltenia ar trebui să mai pluseze cu aproape un milion de lei la Medserv Min față de suma alocată anul trecut.

Directorul Gavrilă Pop de la Medserv Min spune că de mai bine de doi ani tarifele practicate sunt aceleași. Pop a explicat că, în situația în care și anul acesta tarifele vor rămâne neschimbate, societatea ar putea avea probleme majore, mai ales că urmează o nouă creștere a salariului minim pe economie. Pentru luna ianuarie societatea a încheiat un act adițional cu CE Oltenia la contractul aferent anului 2016. Urmează negocieri cu reprezentanţii companiei energetice, iar directorul Gavrilă Pop speră să obțină pentru 2017 mai mulți bani. "Noi am fost mai de mult timp la dânșii cu noile tarife care nu au mai fost actualizate de ani buni. Au căzut de acord că e corect, că trebuie mărite, dar nu s-a luat nicio hotărâre. Sper să fie de acord pentru că le-am explicat că nu se poate face un buget echilibrat pentru 2017, având în vedere și creșterile de salariu minim. Asta ar însemna ca automat să mergi cu un buget pe pierdere de 600-700 mii, ceea ce nu este admisibil, nici nu o să primească Ministerul bugetul în felul acesta", a declarat Gavrilă Pop, directorul Medserv Min.
Societatea a rămas la limita de supravieţuire în ceea ce privește salariații. De la 133 câți erau în 2014, au mai rămas doar 108. "E post pe post. Am mai avea nevoie de vreo trei medici", a explicat directorul Medserv Min.
Anul trecut societatea a primit de la CE Oltenia un buget de 3.7 milioane lei, iar pentru anul acesta ar avea nevoie de 4.5 milioane pentru a face față cheltuielilor. "Facem toate eforturile care depind de noi. Dacă nu cădem de acord pe sume, probabil vom ajunge și la licitație pe SEAP. Cine câștigă, câștigă, cine nu, închide porțile. Tot aia înseamnă, închiderea porților, dacă accept un contract de 3.7 milioane și anul acesta", a mai spus directorul Medserv Min.

Vizualizări: 1,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: