Severus Militaru: „USL fuge de bugetul pe 2013!”

Deputatul de Gorj Severus Militaru a susţinut o declaraţie politică de la tribuna Parlamentului, în care a atras atenţia asupra faptului că proiectul de buget pentru anul viitor ar trebui depus în vederea dezbaterii. Militaru critică decizia guvernului de a discuta bugetul după alegeri şi crede că Ponta vrea de fapt să ascundă problemele grave care se anunţă pentru viitorul apropiat.

 „Mai sunt câteva zile până când, potrivit legii, Victor Ponta trebuia să trimită Parlamentului României, spre dezbatere, amendare şi adoptare, proiectul de lege privind bugetul de stat al României pentru anul 2013. Dar cine îşi închipuie că USL şi Victor Ponta respectă legea se înşeală!”, aşa şi-a început Militaru declaraţia politică din parlament.

Ce s-a făcut cu cinci miliarde de euro?

Severus Militaru nu este de acord cu propunerea ca „bugetul să fie conceput şi structurat după alegeri” de către noul guvern, susţinută de ministrul de Finanţe. „Din câte ştiu, domnul Ponta este prim-ministru în funcţie, iar de multe luni şi-a exprimat intenţia de a continua să gereze guvernul şi după alegerile din decembrie. Şondajele îl avantajează! Deci, domnule ministru de finanţe, acesta nu este un argument! Dacă vreţi să ne furnizaţi adevărul, spuneţi românilor că la rectificarea bugetară din august 2012, cu o nemiloasă tăietură din pix, aţi măcelărit toate capitolele de investiţii publice în derulare: infrastructură de transport, comunicaţii, mediu, educaţie şi sănătate şi aţi aruncat sarcina din 2012, pe anii următori. Aceasta ca să îl ajutaţi pe domnul Ponta să devină salvatorul reîntregirii inflaţioniste a salariilor”, a spus Severus Militaru.

Deputatul de Gorj a acuzat guvernul Ponta de demagogie. „Teama dumneavoastră de a trimite proiectul de buget are o singură componentă: românii ar afla dezastrul economic în care aţi condus ţara în numai 5 luni. Dacă vreţi să mă contraziceţi, informaţi, vă rog, românii cât mai este soldul buffer-ului bugetar pe care l-aţi primit de la „greaua moştenire a PDL”. PDL v-a lăsat în cămară peste 5 miliarde de euro, pentru care aveţi mari reţineri să comunicaţi românilor ce aţi făcut cu ei! Eu încă mai sper că nu veţi aproba bugetul prin orodonanţă de urgenţă! Vă caracterizează!”, a concluzionat deputatul democrat-liberal.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: