Sezon de schi prelungit, turiști mai puțini

Chiar dacă sezonul de schi se prelungește, cabanierii se plâng că prea puțini turiști le vor mai trece pragul de Paște. În timp ce în alți ani, iubitorii muntelui veneau cu miile, de această dată, rezervările sunt puține.

Proprietarii de cabane spun că în ciuda zăpezii foarte mari și a pârtiilor pe care se schiază perfect, turiștii întârzie să mai apară în luna aprilie. Cel puțin asta reiese din numărul mic de rezervări de până la această dată.

„Ne pregătim să facem o cupă de Paști. Sezonul este terminat. Chiar dacă la noi este zăpadă de trei metri, tot în Alpi se schiază. La noi, sezonul de iarnă se cam termină de la 15 martie. În primul rând, oamenii păstrează concediile pentru vară, copiii nu mai au vacanță. Sunt multe care se leagă între ele. Foarte puține rezervări s-au făcut de Paște la Rânca. În alți ani era mai bine. În urmă cu două săptămâni, am avut 75% ocupată stațiunea.  În alți ani, aveam cam patru, cinci mii de rezervări”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca. (M.M.)

Vizualizări: 896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: