SGA Gorj, lucrări de întreținere pe mai multe cursuri de apă

Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj a finalizat o serie de investitii pe cursurile de apa Galbenu, Susita, Ciocadia, Jales, Gilortel, Calnic si Amaradia.

Este vorba de obiectivul „Regularizare si aparare de mal parau Galbenu la Baia de Fier“, unde s-au executat 1500 mc terasamente, cu scopul de a asigura sectiunea optima de scurgere la apele mari, de a stopa fenomenul de eroziune a malurilor si de a pune in siguranta lucrarea.

O altă lucrare a fost intretinere dig rau Susita la Tg-Jiu, amonte pod DN Tg-Jiu – Drobeta-Turnu Severin, pentru asigurarea sectiunii optime de scurgere la ape mari si punerea in siguranta a lucrarii.

Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj a continuat lucrarile de intretinere si reparatii pe cursurile de apa din administrare. Se lucrează la decolmatare parau Ciocadia la Bengesti – Ciocadia, zona Liniuta și zona Mosor, unde se urmărește stoparea fenomenului de eroziune a malurilor si asigurarea sectiunii optime de scurgere la ape mari. Lucrara trebuie finalizată până la 26 aprilie.

O altă lucrare vizează decolmatarea paraului Jales la Stolojani, Zona Cimitir pentru asigurarea sectiunii optime de scurgere la ape mari si punerea in siguranta a bisericii Stolojani si a gospodariilor riverane cursului de apa.

Vizualizări: 675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: