Şi-a omorât tatăl înainte să înjunghie porcul de Crăciun

Un gorjean şi-a omorât tatăl cu sânge rece, cu puţin timp înainte ca amândoi să se apuce să sacrifice porcul pe care îl crescuseră în acest an pentru a-l avea pe masă la sărbătorile de iarnă. Ameţiţi bine de alcoolul pe care îl consumaseră toată noaptea, cei doi s-au luat ieri la ceartă, bătrânul reproşându-i fiului că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu cea care i-a dat viaţă.

Nenorocirea s-a produs la Negomir, în satul Paltinul, într-un loc uitat de lume. În familia Bordei cam toată lumea consumă alcool, casa arătând mai degrabă a cocioabă. Emanoil Bordei avea 58 de ani, iar fiul său, Marius, 32 de ani. Amândoi au băut cot la cot cu Elena, soţia, respectiv, mama, femeia fiind şi ieri după-amiază destul de incoerentă în discuţiile pe care le-a avut cu poliţiştii. Oamenii legii au fost chemaţi acolo ieri după prânz, când un apel la 112 i-a anunţat despre producerea unei crime.

Vasile Bordei, unul dintre cei trei băieţi ai lui Emanoil, a fost de faţă la comiterea crimei. Incoerent şi el în discuţiile cu poliţiştii şi cu jurnaliştii, acesta povestea despre comiterea crimei folosind ca timp noţiunea de "alaltăieri", deşi totul se întâmplase cu câteva ore în urmă. "Tata i-a reproşat lui că el se culcă cu mama şi i-a spus că nu-i normal aşa ceva. El a plecat din casă şi s-a dus să taie purceaua, dar i-a scăpat. Alaltăieri a vrut s-o taie, deşi ştia că era programată duminică s-o tăiem, că aşa vorbisem noi înainte. A fugit purceaua, tata a venit şi i-a spus că de ce a făcut asta şi atunci s-au luat iar la ceartă. El a luat cuţitul şi l-a lovit pe tata undeva pe la inimă", spune Vasile, fiul bărbatului mort.

N-a avut remuşcări

După ce şi-a înjunghiat tatăl, Marius a rămas acasă ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Nora mortului a mers însă repede în sat şi a cerut un telefon pentru a suna la Ambulanţă, după care a rugat un vecin să îl coboare pe bărbatul rănit cu căruţa. "Ei stau la vârful dealului şi acum dacă a nins nu s-a putut să ajungă Ambulanţa până acolo. Noru-sa a venit la mine să mă cheme să îl duc eu cu căruţa, dar când am ajuns eu acolo el era deja mort. Era rece, era sânge peste tot şi nu am mai avut ce să-i facem. Nu l-am mai putut pune în căruţă că nu mai era cazul. A sunat la Poliţie şi apoi au venit cei care fac ancheta", povesteşte săteanul. Marius Bordei a fost imobilizat imediat de către poliţiştii din comună, veniţi la faţa locului ca să vadă dacă cele sesizate la 112 se confirmă.

Crima de la Paltinul i-a îngrozit pe localnici, oamenii spunând că nu se aşteptau la altceva mai bun de la familia Bordei. "Sunt nişte beţivani domnule, toţi trag la măsea. Şi el, şi ea, şi copii, toţi stau de dimineaţa până seara cu ţuica şi vinul în cap. În loc să facă pomana porcului, acum de Crăciun, el o să facă pomana lui taică-său şi o să stea şi în puşcărie câte zile o mai avea. Crimă din asta n-am pomenit decât pe la televizor", spunea ieri unul dintre săteni.

Trupul neînsufleţit al lui Emanoil Bordei a fost ridicat de medicii legişti şi transportat la Târgu Jiu pentru efectuarea necropsiei. Din primele cercetări făcute la faţa locului, rana produsă în zona stângă a corpului, lângă inimă, este considerată cea care a generat decesul, necropsia care va fi efectuată azi urmând să clarifice dacă cuţitul a atins sau nu inima. Cert este că Marius Bordei a fost reţinut de către poliţişti şi acuzat de omor calificat, el riscând o pedeapsă de 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de uciderea tatălui său.

Vizualizări: 479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: