Sindicalist: Carierele sunt într-o stare jalnică. Să vină supraveghetorii!

Câțiva angajați ai Complexului Energetic Oltenia, lideri sindicali la Termo Rovinari, au ajuns miercuri dimineață în fața companiei. Aceștia intenționau să discute cu supraveghetorii societății pentru a-i întreba de ce nu aprobă modernizarea grupului 5 de la Rovinari. Şedința Consiliului de Supraveghere a avut loc la București, nu la Gorj, astfel că până la urmă au stat de vorbă cu un director din unitate.

Printre cei prezenți în fața sediului Complexului Energetic Oltenia s-au numărat Manu Tomescu și Doru Crăete. Aceștia au explicat cât de important este pentru companie ca grupul energetic numărul 5 de la Termocentrala Rovinari să fie modernizat. Această unitate energetică este cea mai profitabilă din CE Oltenia, datorită costului de redus de producere a energiei electrice, având carierele foarte aproape. "Noi am fi vrut să-i întrebăm de blocul 5 de la Rovinari despre care vrem să știm o dată că se va reabilita. Voiam să aprobe finanţarea, să-i întrebăm cât a costat studiul de fezabilitate, din informaţiile noastre au mai făcut un studiu, dacă trebuie făcut altul, cine suportă banii, cine răspunde. Voiam să-i întrebăm ce se întâmplă cu organigrama din teritoriu deoarece carierele sunt într-o stare jalnică și sunt aceiași directori de pe vremea domnului Ciurel. Sunt de un profesionalism jalnic", a declarat Doru Crăete, sindicalist Termo Rovinari.

"Nu vrem să mai auzim de insolvență" 

Sindicaliștii spun că prin nerealizarea investițiilor programate, cei din companie dau de înțeles că unitatea se prăbușește. Cei prezenți în fața companiei au spus că a venit momentul ca supraveghetorii să se prezinte în fața angajaților. "Suntem că aici pentru că nu mai vrem să auzim în compania asta de insolvență, vrem să auzim de investiții. S-au oprit de mult timp în companie. După părerea noastră, atunci când se opresc investițiile în companie atunci automat te așteaptă alte lucruri mai rele. Vrem să-i cunoaștem și noi pe acești oameni", a explicat Manu Tomescu, sindicalist la Termo Rovinari.

Nu au reușit să discute cu supraveghetorii însă au fost invitați la discuții de Ion Petroniu, șef în cadrul companiei."Din punctul nostru de vedere există premise pentru reabilitarea grupului energetic nr.5. Și ne luptăm pentru treaba asta", a spus Petroniu.   

Reprezentanții companiei energetice le-au explicat sindicaliștilor de la Termo Rovinari că Directoratul nu se opune realizării modernizării grupului 5 și că totul depinde de decizia supraveghetorilor. Au mai spus și că investiția ar urma să fie amortizată în decursul a 6 ani. 

MOTTO

Sindicalistul Doru Crăete a găsit şi un motto, folosit de mafia calabreză, despre care spune că li se potriveşte celor din CS. "Cred că li se poate aplica foarte bine un motto: Cine e orb, surd și tace trăiește 1000 de ani în pace". 

Vizualizări: 3,250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: