Sindicaliştii CEO, duşi de Cârciumaru la Olguţa Vasilescu

Sindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au mers cu jalba-n proţap la senatorul Florin Cârciumaru. Liderii de sindicat au discutat despre statutul minerului pentru a sprijini cei aproape 14 mii de angajaţi ai CEO. Liderilor de sindicat li s-a promis o întâlnire cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Parlamentarii lucrează, în această perioadă, la elaborarea unui statut al minerilor. Articolul va fi introdus în Legea Minelor. „Am avut o întâlnire cu domnul Roşca şi domnul Pîrvulescu, membri care sunt implicaţi în echipa care lucrează la proiectul respectiv. Ne-am întâlnit şi la Ministerul Energiei să discutăm despre Legea Minelor. Mai departe, mi-am propus să ajungem la Ministerul Muncii pentru discuţii, tatonări. Numai prin dialog putem obţine ce ne-am propus”, a explicat senatorul Florin Cârciumaru.

Totodată, vor fi rediscutate şi probleme mai vechi din sectorul minier, care vizează redeschiderea perimetrelor închise sau în curs de conservare. Sindicaliştii din minerit şi energie au ridicat şi problema procesului lent de acordare a titlurilor de proprietate. (M.M.)

Vizualizări: 2,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: